Šuker i Dalić završili sa samoizolacijom

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker okončali su danas samoizolaciju u koju su ušli nakon saznanja da predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Slaviša Kokeza ima dijagnosticiranu bolest COVID-19 uzrokovanu koronavirusom.

Šuker je bio s Kokezom u Amsterdamu na kongresu UEFA-e i ždrijebu Lige nacija, a iako nije imao bliski kontakt s čelnikom FSS-a, predsjednik HNS-a je na preporuku Medicinske komisije HNS-a vlastitom odlukom ušao u samoizolaciju.

Isto su učinili i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdam.

Današnjim je danom isteklo 14 dana od potencijalnog kontakta sa zaraženom osobom, a kako nitko od članova delegacije koja je boravila u Amsterdamu nije imao nikakve simptome u tom razdoblju, period dobrovoljne samoizolacije je okončan.

Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osjetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo željeli bilo što riskirati. Kao što znate, HNS je brzo reagirao prekidom svih natjecanja, a naši zaposlenici će raditi od kuće u ovom razdoblju koliko god je to moguće. Moramo svi preuzeti odgovornost, slijediti upute nadležnih tijela i dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa, izjavio je Šuker.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.