Sud BiH odbio prijedlog Tužiteljstva da se Radončić vrati u pritvor

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH da se Fahrudin Radončić vrati u pritvor, potvrdio je Feni Radončićev odvjetnik Asim Crnalić.

Osim toga, dodao je, Sud je odbio i prijedlog obrane da se ublaže mjere zabrane Radončiću.

Naime, Tužiteljstvo BiH dva dana nakon ukidanja pritvora uputilo je žalbu Sudu BiH na odluku zbog, kako su naveli, kršenja mjera zabrane koje su mu određene nakon puštanja iz pritvora.

Podsjećamo, Radončiću je 17. veljače pritvor zamijenjen mjerama zabrane: zabrana napuštanja adrese boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da kontroliraju poštivanje ove mjere dva do tri puta dnevno, te uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice BiH).

Određena je i zabrana sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti ispod 100 metara, te zabrana međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa suoptuženim u ovom kaznenom predmetu, te zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima tiskanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog kaznenog postupka.

Tužiteljstvo BiH traži određivanje pritvora za Fahrudina Radončića

S obzirom da su se nakon odluke o žalbi Suda BiH, stekli procesni uvjeti, Tužiteljstvo BiH uputit će prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Fahrudina Radončića, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

U priopćenju se navodi da su Odlukom suda BiH odbijene žalbe tužiteljstva i obrane i ostao je na snazi kućni pritvor, ali s obzirom da su prekršene mjere zabrane od strane optuženog, Tužiteljstvo BiH traži određivanje mjere pritvora.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.