Studentima SUM-a ponuđeni sezonski poslovi u Hrvatskoj

Na Sveučilištu u Mostaru (SUM) u utorak je organiziran Sajam poslova 2022. kojim se mostarskim studentima nastoji olakšati pronalazak sezonskog posla.

Sajam je organizirao Studentski zbor SUM-a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), a njegov cilj je povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad.

Predstavnik Hrvatske gospodarske komore Split Joze Tomaš izrazio je nadu da će svi zainteresirani studenti imati priliku da rade u primjerenim tvrtkama.

Ovo je treći sajam koji ponovo ulazi u neku neizvjesnost, neizvjesnu godinu ,ali vjerujem da će to biti iza nas tako da ćemo moći vrlo konkretno krenuti s razvojem poslovanja i svi studenti će imati mogućnosti rada u našim primjerenim tvrtkama, bilo da je riječ o turizmu, o trgovini, o charter kompanijama i svemu onom što je vezano za turizam, kazao je Tomaš.

Naglasio je kako je važno odmah početi raditi studentski posao.

To je ono što nas čini sretnim, zadovoljnim. Uči nas nekakvim novim radnim navikama i doista smo sretni što smo to ove godine mogli ponovno organizirati na Sveučilištu u Mostaru. Nadam se da će sljedeće godine biti nastavak ove priče, poručio je Tomaš.

Dodao je kako su poslodavci pokazali interes i za održavanje IT sajma.

Naši poslodavci iz Dalmacije su pokazali određeni interes da sličan sajam organiziramo isključivo vezano za IT industriju, tako da vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme organizirati sličan sajam jer je poznato da IT industrija nije toliko vezana za lokaciju gdje pojedini djelatnik mora raditi i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti ovdje imati i jedan IT sajam, poručio je Tomaš, prenosi SUMSova.

Predsjednica Studentskog zbora SUM-a Ivana Rašić naglasila kako je ovo već treći put da se Sajam sezonskih poslova održava u Mostaru te da su izuzetno zadovoljni odazivom studenata.

Dosta studenata je prethodne dvije godine pronašlo sezonski posao koji odgovora njihovim kvalitetama i njihovim željama i zadovoljni smo, zaključila je Rašić.

(www.jabuka.tv | Foto: SUMSova)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.