Studenti SUM-a posjetili Europski parlament

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko ugostila je ovaj tjedan u Bruxellesu studente s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Obilaskom Europskog parlamenta i uvidom u svakodnevni raspored zastupnika, posjetitelji su iz prve ruke doživjeli način rada, donošenja odluka i stvaranja politika u središtu Europe.

Zovko je posjetitelje upoznala s aktualnostima u njezinom radu u Europskom parlamentu, osobito u Klubu zastupnika EPP-a, Odboru za vanjske poslove i Izaslanstvu za odnose s BiH i Kosovom u kojima djeluje kao potpredsjednica te svojim aktivnostima u Odboru za kulturu i obrazovanje, Pododboru za sigurnost i obranu i Izaslanstvu za odnose sa SAD-om, priopćeno je iz Ureda zastupnice Zovko.

Prilikom razgovora sa studentima, Zovko se osobito dotaknula i svojih aktivnosti kojima želi upozoriti na trenutno stanje u Bosni i Hercegovini, doprinijeti pronalasku rješenja za stabilnost u državi i na vanjskim granicama EU-a te unaprijediti put BiH prema članstvu u Europskoj uniji.

Okrugli stol u Bruxellesu: Bh. Hrvati drže na okupu BiH

U okviru posjeta, studenti su također sudjelovali i na okruglom stolu zastupnice Zovko o važnosti reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Na spomenutom događaju govorili su i predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola, predsjednik Odbora za vanjske poslove David McAllister, glasnogovornik Kluba zastupnika EPP-a za proširenje i južno susjedstvo Andrey Kovatchev, predstavnici EEAS-a i DG NEAR-a, pročelnik Odjela politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić, predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma Martin Mikulić, a moderator je bio Milan Sitarski iz mostarskog Instituta za društveno-politička istraživanja.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.