Studenti politologije sa SUM-a razgovarali s premijerom RH Andrejom Plenkovićem

U okviru trodnevnoga studijskog posjeta institucijama Republike Hrvatske studenti politologije s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru održali su sastanak s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, te predsjednicom Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravkom Bušić.

Razgovor je protekao u iskrenom prijateljskom tonu uz snažno zalaganje i pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini u procesu očuvanja kulturnoga identiteta, dodatnoga razvoja Sveučilišta u Mostaru te unaprjeđenja političkoga statusa Hrvata kao najmalobrojnijega konstitutivnog naroda.

Uz spomenuti razgovor studenti su posjetili Ured predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Zagrebačku nadbiskupiju te Večernji list.

Sa studentima politologije bili su i studenti drugih studija s triju javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini okupljeni u Udrugu “Hrvatski studenti Banjalučke regije”, Zajednicu hrvatskih studenata “Pleter” i Hrvatski studentski politološki forum – HSPF.

Studijski posjet je uspješno održan u organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva “Hrvatska pomaže” i Studija politologije Filozofskoga Fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dok su ga u financijskom i organizacijskom smislu potpomogli Sveučilište u Mostaru, Institut za društveno-politička istraživanja Mostar – IDPI te Udruga bosanskih Hrvata “Prsten”.

(www.jabuka.tv)
8 komentara

  • Republićka partija_odjeljenje za domovinsko-izvandomovinsku sveućilišnu koordinaciju, stipendiju, stranaćke preporuke i skrb napisao:

    Zajedno smo jaći.

  • Stranacka masinerija HDZ. Covic sa jedne i Plenki sa druge strane jednako zabrana prelaska hrvatima na more… Jednako uzicko kolo na Trgu Ban Jelacic u Zagrebu vriska i dreka uz mahanje srpskim zastavama. Znaci Pupovac je Plenkiju bitniji od svih hrvata u BiH. Saveznik koji ga u tome zdusno podrzava je Covic, Miletov pajdas. Za ovo se branitelji nisu borili Plenki i Covicu. To je izdaja svoga naroda. A to ce kad tad doci na naplatu…

  • Plenkoviću, zašto Srbi u Hrvatsku mogu ući bez ikakvih uvjeta, a Hrvatima BiH traže se PSCR testovi, uvjerenje o cijepljenju, dokaz da su prebolili koronu itd? Zašto, protuho jugoudbaška?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.