Studenti Ekonomskoga fakulteta SUM-a pokazali da mogu biti poduzetnici

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru održao je u srijedu 25. travnja 2018. godine finale natjecanja za najbolji studentski poslovni plan za akademsku 2017./18. godinu i najboljim podijelio prikladne nagrade i certifikate.

Natjecanje je organizirano u sklopu projekta “Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata”, koji se provodio uz financijsku potporu Federalnoga ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

U natjecanju je sudjelovalo preko 40 timova studenata Sveučilišta u Mostaru, a od 16 poslovnih planova koji su ušli u završni izbor, odabrano je pet za finalne prezentacije.

Ovakvo se natjecanje organizira već dvanaestu godinu zaredom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a cilj je, prije svega, poticanje i promoviranje poduzetništva i inovacija. Također, nastoji se studente potaknuti na aktivan angažman te kreiranje poduzetničkoga pothvata kao nešto što je pozitivno i nešto čime se, na neki način, može nadići današnja kriza.

Konačnu odluku donio je stručni žiri u sastavu: Josip Tomičić (Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta), Ivan Jelčić (HERAG – razvojna agencija), Goran Dodig (INTERA Tehnološki Park), Tomislav Majić (LINK Mostar – Udruženje za poduzetništvo i posao), Maja Vican (REDAH), Dalibor Miloš (poduzetnik) te nastavno osoblje Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru (prof. dr.sc. Zdenko Klepić, doc.dr.sc. Nikola Papac i asistentica Lidija Šunjić, mag.oec).

Tri najbolja poslovna plana

Tri najbolja poslovna plana nagrađena su novčanim nagradama koje osigurava Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta te prigodnim certifikatima:

1. mjesto: studenti Marija Šiljeg i Robert Tokić s poslovnom idejom “Proizvodnja i prodaja zaklona kontejnera za otpad, zaklona za bicikle i automobile, žardinjera, drvenih klupa i drvenih kanti za smeće- Madera” osvojili su nagradu od 1.000 KM;

2. mjesto: studenti Sara Sudar i Mirko Matijević s poslovnom idejom “Vizion – profesionalno rješenje u svijetu nogometa” osvojili su nagradu od 600 KM;

3. mjest: studenti Magdalena Kraljević i Oliver Rotim s poslovnom idejom “Pripreme za državnu maturu i prijemne ispite – Presto” osvjili su nagradu od 400 KM.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.