Studenti ekonomije u Sarajevu ne znaju što su parni i neparni brojevi

Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu u subotu su imali ispit iz računovodstva.

No, to uopće ne bi bilo zanimljivo da obavijest o ispitu nije pokazala da neki od njih ne znaju kako se računaju parni i neparni brojevi.

Naime, studenti su na e-mail dobili obavijest da će se ispit održati u subotu, na platformi nastava.efsa.unsa.ba u dvije grupe. Tako su studenti s parnim brojem indeksa informirani da polažu u 11 sati, dok će oni s neparnim brojem polagati u 11:30.

Navedeno je da se studenti strogo moraju pridržavati rasporeda, a neki od njih su tražili objašnjenje kako se izračunava paran i neparan broj.

Nakon iznenađujuće velikog broja upita studenata (čak i Vijeća studenata) kako se izračunava paran i neparan broj, slijedi detaljno uputstvo. Broj je paran ako je djeljiv brojem 2 bez ostatka (odnosno završava s 0, 2, 4, 6 ili 8). Broj je neparan ako nakon dijeljenja brojem 2 ima ostatak (odnosno završava s 1, 3, 5, 7 ili 9), stoji u odgovoru koji su dobili, prenosi Klix.

Nije trebalo dugo vremena da prepiska između studenata i profesora ili asistenta koji je poslao obavijest postane viralna na društvenim mrežama.

(www.jabuka.tv)

24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.