Studenti ekonomije na dvomjesečnoj praksi u Aluminiju

Na tragu svoje programske politike izgradnje i unaprjeđenja čvrstih veza s visokoškolskim ustanovama, Aluminij d.d. Mostar prihvatio je prijedlog Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Intera tehnološkoga parka Mostar za sudjelovanje u programu Moja praksa, koji je dijelom projekta Partnerstvo u inovacijama kojeg financira USAID, a provodi EDC (Education development center).

Aluminij će, pod svojim mentorstvom, organizirati dvomjesečnu praksu za dvanaestoro studenata završnih godina Ekonomskoga fakulteta sa smjera Menadžment, koji će u dvije skupine od po šestoro polaznika, izvršiti zadatke s tematskih područja učinaka carinskih politika Bosne i Hercegovine na Aluminij i društveno-odgovornog poslovanja tog poduzeća.

Korist ove suradnje Aluminija sa spomenutim fakultetom i Interom je višestruka. U prvomu redu, studentima omogućuje izravan susret s onim što su izučavali u teoriji, otvarajući im nove vidike u promišljanjima o budućoj karijeri, ali i osiguravajući im značajne reference u procesu zaposlenja nakon stečene fakultetske diplome. Također, Aluminiju ostaje mogućnost korištenja prijedloga i zaključaka iz završenoga projekta u budućoj provedbi poslovne strategije i planova, priopćeno je iz Aluminija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.