STRAVIČNO: Ubijen konj na Bilima (FOTO)

Sunčana nedjelja kao stvorena za posjet konjima na kraju je ispala jako tmurna i jedna od najgorih nedjelja koju smo proveli s konjima na Bilima. Rano ujutro dobili smo poziv od lovaca koji su prilikom lova pronašli sivu kobilu koja je nepomično ležala. Kako oni kažu, prilazeći, vidjeli su scenu koju nitko ne želi vidjeti nikada u svom životu. Mlada kobila ustrijeljena je u glavu hicem iz lovačke puške.

Kada smo otišli do dijela Bili iznad Pologa susreli smo lovce koji su nam javili za ovaj nemili događaj. Prema njihovim uputama ubrzo smo pronašli ustreljenu kobilu.

Stvarno žalostan prizor i žalostan način na koji je ova kobila završila svoj kratki dvogodišnji život u svima nama izazvala je u najmanju ruku nelagodu i sažaljenje. Koliko god razmišljao ne mogu shvatiti što je taj pojedinac u tome trenutku imao na pameti odnosno je li imao išta na pameti te to koliko netko mora biti idiot da bi učinio ovakvu glupost.

Prilikom obilaska terena oko mjesta ubojstva kobile nismo pronašli niti jednu oranicu ili bilo kakav privatni posjed na kojem bi ova nedužna životinja mogla napraviti bilo kakvu štetu tako da se ni u tome smislu ne može niti malo opravdati ovo neljudsko djelo.

Ovakva glupost stvarno je krvnički čin neke osobe koja po mom sudu ne može biti pri zdravom razumu. Po svemu sudeći zaključujemo da je ovo način iživljavanja nad životinjama. Hoće li se ovo ikada ponoviti sa sigurnošću nitko ne može reći, može li taj pojedinac – ubojica konja kada bude čitao ovaj tekst može ostati mirno sjediti ne znam, ali znam da ovo nije potrebno činiti jer stvarno ne mogu naći niti jedan valjan razlog koji bi ga opravdao.

Nadam se da ćemo vas u budućnosti izvještavati samo o lijepim događajima vezanim za naše konje odnosno da neće biti ovakvih ili pak sličnih događaja stoji u priopćenju vlasnika konja na Bilima.

(www.jabuka.tv)                             

39 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.