Strava u Berlinu: Kamionom se zaletio u mnoštvo ljudi, devet poginulih, 50-ak ozlijeđenih

Nakon ubojstva ruskoga veleposlanika u Turskoj, pucnjave u Islamskom centru u Zurichu, u ponedjeljak navečer dogodio se i napad u Berlinu u Njemačkoj.

Nemile scene dogodile su se u Berlinu za vrijeme održavanja Božićnoga sajma.

Naime, za sada neidentificirana osoba uletjela je kamionom među masu ljudi, pri čemu je ozlijeđeno na desetine posjetitelja sajma.

Službenih informacija još uvijek nema, no mediji prenose da je dosad devet poginulih, a berlinska policija potvrdila je da je najmanje 50 teško ozlijeđenih u incidentu za koji policija kaže da ima indicije napada.

Policija je za javnost zatvorila Božićnu tržnicu, gdje se napad dogodio. Policija je isto tako odredila i posebno područje za rodbinu poginulih i ozlijeđenih.

Agencija Reuters prenijela je da je vozač kamiona, kojega lokalni mediji nazivaju napadačem, pobjegao s mjesta događaja, ali policija ga je nešto poslije uspjela uhititi.

Suvozač kamiona poginuo je na mjestu događaja, prenosi agencija Reuters, pozivajući se na izjavu glasnogovornika berlinske policije za televiziju N24.

Strahuje se da je riječ o novom terorističkom napadu. Bio bi to treći napad u ponedjeljak, i to u tri različite zemlje: Turskoj, Švicarskoj i sad Njemačkoj.

(www.jabuka.tv)
7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.