Strašna nesreća u Podgorici: 18 poginulih u slijetanju autobusa

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo, jučer oko 17 sati dogodila se teška prometna nesreća. Radioteleviziji Crna Gora službeno je potvrđeno da je poginulo 18 osoba. 31 odrasla osoba i jedno dijete su ozlijeđeni. Tamošnji su mediji najprije objavili informaciju da je poginulo dvadesetak ljudi.

Kako javlja reporter RTCG-a, ispred Kliničkog centra je bio i ministar zdravlja Miodrag Radunović, a ozlijeđene su prevozila vozila Hitne pomoći, Vojska Crne Gore i građani.

[youtube id=”pweitmSSGSU” width=”600″ height=”350″]

Radi se o autobusu rumunjskih tablica koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prijelazu Dobrakovo.

Pao niz provaliju

Autobus je izašao iz tunela, probio ogradu na početku mosta s lijeve strane i zaustavio se u provaliji na oko 30 do 40 metara od ceste.

Reporterka Vijesti javlja da su se na padini na mjestu nesreće vidjela tijela mrtvih. Spasitelji su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje odakle su izvlačili ozlijeđene koji su u vrlo teškom stanju. Do 18 sati iz provalije je izvađeno tridesetak ozlijeđenih.

Osmero u živornoj opasnosti

Na izvanrednoj konferenciji za medije je iz Kliničkog Centra priopćeno da su primili 31 pacijenta, od kojih je jedan došao bez znakova života, dok su dvojica preminula u KCCG. Među ozlijeđenima je osam osoba koje su životno ugrožene, priopćeno je na konferenciji za novinare.

Predsjednik odbora direktora KCCG Ranko Lazović, kazao je da su kod ozlijeđenih uglavnom u pitanju višestruke ozljede. Direktor Hitnog centra Nikola Dobričanin ističe da su svi pacijenti uspješno hospitalizirani. Kaže i da se veliki broj građana javio da donira krv pacijentima, njih preko stotinu.

Na mjestu nesreće je bio i ministar unutarnjih poslova Raško Konjević, koji je potvrdio da je 31 osoba ozlijeđena.

“Nadležni državni organi utvrđuju razloge nesreće”, priopćio je Konjević. Prema Konjevićevim informacijama, svi stradali su državljani Rumunjske.

Konjević je zahvalio pripadnicima MUP-a, Uprave policije, Vojske, Službe spasa i medicinske hitne pomoći na brzoj reakciji kao i građanima koji su im pomogli.

Ambasador Rumunjske Mihail Florovič kazao je da je ovo velika tragedija i zahvalio građanima Crne Gore koji su pomogli u spašavanju unesrećenih i koji su dali krv.

Nesreća se dogodila jučer oko 17 sati u blizini Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo.

Autobus se kretao iz Kolašina ka Podgorici, da bi iz, za sada neutvrđenih razloga stotinjak metara prije manastira Morača prešao na suprotnu traku i sletio sa mosta u kanjon. Autobus se zaustavio u provaliji, na 30 do 40 metara od ceste.

Klinički centar Crne Gore objavio je imena ozlijeđenih ljudi dodajući kako još nisu utvrdili identitet onih koji se nalaze na jedinicama intenziven njege i koji su bez svijesti. (Index.hr)

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.