Strani agenti ‘češljaju’ BiH

Sve sigurnosne i policijske službe u Bosni i Hercegovini podigle su stupanj pripravnosti na najvišu razinu, a u našu zemlju stigli su i svakodnevno stižu iskusni inozemni obavještajci specijalizirani za borbu protiv terorizma, objavio je Dnevni list.

Nakon što je Nerdin Ibrić upao u Policijsku postaju u Zvorniku i ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca, BiH je u inozemnim obavještajnim službama označena kao jedno od žarišta terorizma i zemlja iz koje se požar terorizma može proširiti na cijelu Europu.

Kako tvrde mostarske novine, u BiH su došli američki, britanski, njemački, francuski i ruski obavještajci specijalizirani isključivo za borbu protiv terorizma i traganje za teroristima-spavačima, ali i agenti iz susjednih zemalja Hrvatske i Srbije.

Izvori Dnevnog lista kažu kako neki od inozemnih agenata na službenom zadatku u BiH aktivno surađuju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), a državni ministar sigurnosti Dragan Mektić preksinoć je rekao kako je “preko jedne partnerske službe” stigla dojava o mogućim novim terorističkim napadima u BiH.

Prema mišljenju stručnjaka za borbu protiv terorizma, za očekivati je napade ne samo u BiH, nego na cijelom Balkanu, pa svaku dojavu treba uzeti zaozbiljno. Oni ističu da to što u brzojavima koje OSA dostavlja nadležnim sigurnosnim i policijskim tijelima ne stoje detalji o mjestu i vremenu terorističke akcije, ne može se uzimati kao ‘izgovor za nečinjenje’ jer je i pored saznanja do kojih dođu obavještajci teško, zapravo nemoguće, predvidjeti akcije terorista.

Dnevni list navodi kako je problem BiH što je njezin sigurnosno-policijski sustav neuvezan, a krivci su političari. S druge strane, ogroman problem priređuje i ogromno nepovjerenje između entitetskih policija i njihov odnos prema državnim sigurnosnim i policijskim agencijama.

”Evo i konkretnog dokaza – nakon što je preksinoć ministar Mektić priopćio da postoje dojave o novim napadima, jučer mu je predsjednik RS-a Milorad Dodik odgovorio tvrdnjom da policija Republike Srpske o tome nije obaviještena. Radi se o Dodikovom svjesnom zaobilaženju istine – MUP RS-a dobio je navrijeme ovu povjerljivu informaciju”, navodi se u tekstu Dnevnog lista.

Istraga koju vode bh. istražitelji još je u tijeku i neće biti brzo završena. Inozemni agenti koji su došli u BiH također prikupljaju informacije koje će im osigurati da dođu do ključnih osoba umiješanih u teroristički napad u Zvorniku, ali još važnije – do svih podatka o potencijalnim teroristima, takozvanim spavačima u BiH koji samo čekaju naloge i naredbe da krenu u akciju. Almir Džuvo, ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, podsjeća Dnevni list, javno je priopćio da ta služba raspolaže podacima i imenima 3000 terorista-spavača u BiH.

(Dnevni list)


1 komentar

  • HAHAHA krivi političari ma dajte nemojte mi reći…Naša policija je dostigla maximumkad su uveli kamere i palenje svjetala preko dana to je njihov domen i ako ih netko pozove kao je tko sletio s ceste il među izmakao pa se potukli.
    Od sad svaki put kad ih vidim gasim svjetla..taj zakon koji je jedino dostignuce nase policije je toliko bijedan i jedino je donio veliku korist prodavacima sijalica

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.