Štrajk glumaca u Hollywoodu traje već 100 dana

Štrajk glumaca u Hollywoodu traje već 100 dana dok glumci izražavaju zabrinutost zbog financijskih poteškoća i nadu da će postići dobar dogovor s producentskim studijima nakon neuspjelih pregovora.

Na protestnoj liniji ispred Netflixa u petak glumci u štrajku bili su zahvalni na prijedlogu holivudskih glumaca s A-liste poput Georgea Clooneyja da daju 150 milijuna dolara sindikatu SAG-AFTRA tijekom tri godine kako bi pomogli u prekidu štrajka.

To pokazuje da obraćaju pažnju i pokazuje da imamo utjecaja jer glumci s A-liste ne mogu funkcionirati bez B i C-listera ispod njih koji omogućuju ostatak showa, rekao je Richard Speight (54). Zadovoljstvo mi je što su uključeni, što su emocionalno posvećeni i čak spremni financijski podržati ono što se događa.

Vincenza Blank (36), koja je i glumica i spisateljica, rekla je da je solidarnost u radu impresivna, ali da je financijski teret težak napomenuvši: Morala sam poduzeti financijske korake koje inače ne radim kako bih pokrila troškove.

Štrajk je poremetio produkciju filmova i televizije ostavivši tisuće članova ekipe bez posla, kao i glumce. Scenaristi za film i televiziju Hollywooda ratificirali su novi trogodišnji ugovor ranije ovog mjeseca okončavši svoj 148-dnevni prekid rada, prenosi Hina.

No, pregovori između studija i glumačkog sindikata propali su prošlog tjedna jer su se sukobili oko prihoda od streaminga i upotrebe umjetne inteligencije. Nekoliko glumaca izrazilo je nadu da će sindikat postići dogovor kakav glumci zaslužuju i koji im pomaže pokriti visoke troškove života u mjestu poput Los Angelesa.

Osjećaj je da ćemo ostati jaki, da ćemo nastaviti, rekao je Kevin Grossman dodavši: Sigurno ne osjećam da bismo trebali stati. Ako stigneš ovako daleko, trebaš nastaviti.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.