Stotinu kadeta Granične policije BiH položilo svečanu zakletvu

Stotinu kadeta VIII-1 klase Granične policije Bosne i Hercegovine položilo je u četvrtak zakletvu na svečanoj ceremoniji u Sarajevu.

Kadeti su pohađali osnovnu policijsku obuku prve razine i obranivši završni rad stekli su uvjete za čin “policajac”. Sada ih očekuje probni rad od 12 mjeseci.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se samo svestrano educirani i osposobljeni kadrovi mogu nositi s globalnim izazovima u nadzoru i kontroli prelaska državne granice i boriti se protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta.

Granična policija danas se susreće s problemom nedostatka kadrova i povećanog broja ilegalnih migranata, tako da će nam novih 100 policijskih službenika itekako dobro doći da osvježimo naše redove i donekle popunimo kapacitete. Nove snage će nam omogućiti da učinkovitije odgovorimo na problem migranata, rekao je Galić i najavio da će uskoro započeti obuka novih 100 kadeta.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić ističe da je ovo značajan dan za Graničnu policiju BiH. U svom obraćanju rekao je da službenici Granične policije stoje prvi na granicama BiH te da su oni ogledalo ove zemlje.

Budite pravedni i ispravni u vašim postupcima, poštujte prava i zakone, cijenite i poštujte svakoga, ali postupajte sukladno zakonu. Vaša zadaća je štititi interese BiH i to je nešto što vam nikada ne treba biti upitno, poručio je Krešić novim policajcima.

Dodao je da su veliki izazovi pred BiH, počev od nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, ali podsjetio da to nisu jedini problemu s kojima se BiH suočava.

Suočavat ćete se s organiziranim kriminalom, prije svega s trgovinom drogom, ali i drugim oblicima organiziranog kriminala. Granična policija spremna je za izvršavanje svih zadaća, a njezin menadžment je spreman odgovoriti na nove izazove, zaključio je Krešić.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.