Stolni tenis: HP Mostar izdala novu marku za Međunarodni dan sporta

Hrvatska pošta Mostar izdala je dvije prigodne poštanske marke, žig i omotnicu prvoga dana u povodu Međunarodnoga dana sporta za razvoj i mir koji je 2013. proglasila Generalna skupština UN-a s ciljem buđenja svijesti o utjecaju sporta u prenošenju važnih poruka o razvoju društva.

Tema izdanja je stolni tenis, vrlo kompleksan sport koji uključuje aktivnost cijeloga tijela, za što je potrebna okretnost i usredotočenost, odnosno dobra koordinacija uma i pokreta.

Stolni tenis pojavio se u Engleskoj krajem 19. stoljeća i u početku je bio samo razonoda viktorijanske klase koja se zabavljala oponašajući igranje tenisa u kući. Stolnoteniska udruga (TTA) osnovana je 1921., a Svjetska stolnoteniska federacija (ITTF) 1926. godine.

Godinu dana kasnije u Londonu je održano prvo službeno stolnotenisko prvenstvo. Olimpijskim sportom postaje 1988. godine.

Autor izdanja je Marin Musa, a prvi dan izdanja je 6. travnja 2018. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa, priopćeno je iz HP Mostar.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.