Stolac dugi niz godina ima jedan od najjeftinijih vrtića u Hercegovini

Grad Stolac je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u okruženju koja već dugi niz godina sufinancira rad dječjeg vrtića.

U cilju rasterećenja roditelja Grad Stolac osigurao je dodatna sredstva u proračunu za 2024. godinu kako bi cijene smještaja u vrtiću za svu djecu ostale na razini prošlogodišnjih, odnosno kako ne bi došlo do njihova povećanja, kao što je to slučaj u nekim od okolnih gradova/općina.

Zbog konstantnog rasta svih troškova, uključujući hranu, ali i troškova rada neki vrtići podižu cijene svojih usluga, objavili su iz tog grada.

Mjesečni boravak djeteta u gradskom vrtiću u Stocu dugi niz godina iznosi 120 KM i jedan je od najjeftinijih u Hercegovini, a iz proračuna se redovno izdvajaju sredstva za financiranje obnove vrtića, kao i sufinanciranje raznih projekata u kojima sudjeluje gradski vrtić.

Troškovi boravka jednog djeteta u vrtiću iznose 450 KM, od čega roditelji plaćaju 120 KM, a preostali iznos financira grad kao osnivač. Za drugo dijete popust je 10 posto, a za treće dijete popust je 20 posto, navode iz Grada.

Napominjemo da su kapaciteti u vrtiću popunjeni, samo ove godine upisali su 120 mališana u šest skupina, raduje nas činjenica kako do sada u vrtiću nije boravio veći broj djece. Roditelji u našem gradu najjeftinije plaćaju vrtić u Hercegovini, a osigurane su i naknade za svako novorođeno dijete u iznosu od 1000 KM, nastavljaju iz Grada.

Osim toga, Grad Stolac subvencionira troškove prijevoza svih učenika u iznosu 100 posto cijene mjesečne karte za učenike koji su udaljeni od škole 2 km i više. Također, na početku svake školske godine Grad svim osnovnoškolcima osigurava besplatne radne bilježnice, a izdvajaju se i značajna financijska sredstva kroz stipendije redovnim studentima državnih sveučilišta.

Riječ je o nizu demografskih mjera koje Grad provodi u skladu s financijskim mogućnostima, uz besplatan prijevoz učenika, stipendije, potpore novorođenoj djeci, naglašavaju iz Stoca.

Mostar: Manje cijene privatnih vrtića za 850 djece

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

3 komentara

  • Ljubuški je grad koji o mnogočemu prednjači kada su u pitanju demografske mjere koje olakšavaju život obiteljima s djecom. Mjesečni boravak djeteta u Dječjem vrtiću Ljubuški iznosi 90 KM.

  • Najjeftiniji je u Ljubuškom,ali je isto tako pretrpan i nedostaje mu još radnika.Bolje malo povisiti cijenu a povećati kvalitetu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.