Što više zrači: Mobitel, utičnica ili rendgen?

Korištenje mobitela samo 15 minuta dnevno za razgovor, to jest telefoniranje štetno je za zdravlje i povećava rizik oboljenja od raka mozga.

Držanje mobitela blizu tijela općenito je štetno za zdravlje zbog velike količine radijacije. Zato je spavanje blizu mobitela izuzetno opasno i štetno.

No, veliki dio zračenja zapravo dolazi iz utičnice.

Do radijacije iz utičnice dolazi zbog povezanosti utičnice s cjelokupnim mrežnim sustavom kuće. Čak i ako ništa nije spojeno u utičnicu, ona sama proizvodi velike količine radijacije koja je štetna za zdravlje. No, kada je u utičnicu spojen neki uređaj, zračenje je dvostruko jače nego dok je uređaj samostalan.

Rendgen je najčešća radiološka i zdravstvena pretraga koja se zapravo sastoji od samog zračenja. Ali rendgen sam po sebi ne zrači toliko koliko zrače druge radiološke pretrage. Zbog njegovog malog zračenja, sasvim je sigurno i nekoliko puta godišnje ići na rendgenski pregled, ako za to postoji medicinski razlog, prenosi Večernji.hr.

Iako se općenito smatra da mobiteli najviše zrače, zapravo su utičnice te koje imaju najveću razinu radijacije i najštetnije su za zdravlje. Kako biste smanjili zračenje utičnica, iskopčajte sve uređaje koje ne koristite i ugasite sve uređaje tijekom noći.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Eto doktori i ne znaju da vas ne moraju slati na rendgen, nego staviti kod utičnice i slikati. Gluplji članak ne pročitaj odavno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.