Što su završile hrvatske pjevačice?

Iako su osigurale sebe i svoje nasljednike do kraja života svojim umjetničkim radom, pojedine domaće pjevačice mogu se pohvaliti i fakultetskom diplomom.

Ipak, neke od njih nisu dobacile dalje od osnovnog obrazovanja. Donosimo pregled škola koje su završile naše estradne umjetnice, piše Story.

Nina Badrić

Nina Badrić glazbom se počela baviti kada je imala samo devet godina pjevajući u zboru ‘Zvjezdice’. Pohađala je osnovnu školu ‘Otokar Keršovani’, koja 1995. godine mijenja ime u ‘Dr. Ivan Merza’, a svoje daljnje obrazovanje objasnila je u jednom intervjuu.

Foto: Davor Pongračić/Cropix

S obzirom na to da aktivno pjevam od devete godine, kada sam postala član zbora Zvjezdice, škola mi je bila mjesto koje me je sputavalo u toj mojoj silnoj ljubavi prema glazbi. Ja sam živjela za odlaske na probe sa zborom, za svaki naš nastup. Bez obzira na to što sam bila odlična učenica, nakon što sam završila prve dvije godine srednje škole u zagrebačkoj Križanićevoj ulici, upisala sam dopisnu školu tako da imam što više vremena za glazbu. Tada sam već aktivno nastupala, putovala i počela zarađivati prvi džeparac od glazbe snimajući prateće vokale i nastupajući po zagrebačkim klubovima, kazala je Nina svojedobno za Jutarnji list.

Jelena Rozga

Jelenu su roditelji upisali u osnovnu baletnu školu u Splitu. Kada je završila osnovnu školu odlazi u Zagreb gdje je upisala srednju baletnu školu i nakon toga uskoro počela plesati za Hrvatsko narodno kazalište.

Severina

Nakon završene Osnovne škole u splitskim Pujankama, Severina je upisala bibliotekarsku školu, a u trećem razredu, upisala je Glazbenu školu Josipa Hatzea koju nikad nije završila jer je otišla na prvu turneju u Australiju. Već je s 14 godina počela zarađivati kao pjevačica.

Danijela Martinović

Danijela Martinović pohađala je Osnovnu školu Prvi splitski partizanski odred u Splitu. U osnovnoj je školi počela svirati mandolinu kod Nenada Vesanovića Keka koji je tada bio basist u grupi ‘Magazin’. Završila je i srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu kao harfistica.

Neda Ukraden

Neda je završila čak dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet – odsjek engleski jezik i književnost. Uvijek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali da joj je karijera pjevačice dosta odmogla u studiranju, piše Story.

Lana Jurčević

Lana Jurčević pohađala je osnovnu školu Ivan Goran Kovačić u Zagrebu, nakon čega je upisala III. gimnaziju. Bila je odlična učenica, a probleme su joj jedino stvarali predmeti s računanjem. Nakon mature, Lana je upisala studij novinarstva u Zagrebu, iako joj je plan bio upisati i studij dizajna interijera u Londonu, što nije ostvarila zbog svoje glazbene karijere. Novinarstvo na kraju nije završila, a svojedobno je za hrvatske medije izjavila da joj je ostala tek posljednja godina za dovršiti. Do diplome je dijelilo svega nekoliko ispita, a Lana je također kazala da joj je zbog toga iznimno žao i da nije isključeno da u budućnosti završi studij, piše Story.

Foto: Instagram

Lidija Bačić

Lidija je pohađala osnovnu školu Dobri u Splitu, a u istom je gradu završila i srednju školu. Kratko vrijeme studirala je ekonomiju, koju je napustila jer se željela posvetiti pjevanju. Bila je i na audiciji za studij dramske umjetnosti, ali nije bila primljena.

Maja Šuput

O Majinom obrazovanju poznato je tek da je pohađala trogodišnju školu latinoameričkih plesova i jazz dancea. Još kao srednjoškolka nastupala je kao plesna pratnja čime je stekla iskustvo nastupa pred publikom. Ubrzo nakon toga upoznaje dečke iz grupe ENJOY i započinje svoju glazbenu karijeru.

Remi

Mirela Priselac Remi iz Elementala završila je engleski i španjolski jezik te književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. U srednju školu išla je u gimnaziju, 2. u Križanićevoj. S obzirom na to da je bila odličan učenik, bila je oslobođena mature. U drugom razredu srednje škole otkrila je rap i crtala grafite.

Vesna Pisarović

Vesna je od najranijeg djetinjstva pohađala glazbenu školu, gdje je svirala flautu, pjevala u zborovima i sudjelovala na raznim glazbenim natjecanjima (Turbo Limach Show, Hrtić Hitić, Modri Biser Rovinja). 1990-tih preselila se u Zagreb, gdje je završila studij fonetike i kroatistike na Filozofskome fakultetu te nastavila glazbenu karijeru, piše Story.

(www.jabuka.tv | Foto: Story)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.