Što rade Android korisnici kada Apple izda novi iPhone?

Apple je predstavio nove iPhone modele i oko njih još se vode rasprave zahvaljujući promjenama koje su se zbile, poput uklanjanja utora za slušalice i uvođenja noviteta. Ali, dok se internet bavi time, Ericsson Mobility se bavio trendovima u trenucima kad dođe do predstavljanja uvjerljivo najpopularnijeg gadgeta na svijetu.

Dakle, na stranu provokacije odanih korisnika Android i iOS sustava, u trenucima kad je sve u potpunom miru, kad je iPhone predstavljen i nema noviteta po tom pitanju na tržištu, ono miruje. Pa tako vidimo da tijekom dijela godine prije rujna i tradicionalnog predstavljanja iPhonea na mjesečnoj razini u prosjeku 1,7 posto Android korisnika nadograđuje operativni sustav, njih 0,3 posto prelazi na iOS. Također, njih 0,4 posto prelazi s iOS na Android, a njih 1,1 posto nadograđuje svoj iOS. U istraživanju su i Windows Mobile korisnici, njih 1,7 posto prešlo je na Android, u suprotnom je smjeru krenulo njih 0,07 posto i prema iOS njih 0,4 posto. Sustav si je nadogradilo njih 0,6 posto.

Graf 1

Prema tome se vidi odanost korisnika. Točnije, njih 80 posto na Androidu i iOS su odani svom operativnom sustavu i to su vrlo zanimljivi pokazatelji. Koji se bitno mijenjaju neposredno nakon predstavljanja novih iPhone pametnih telefona, što znači da Apple ipak određuje trendove, čak i kod onih koji to ne smatraju istinitim. Uostalom, potvrđuju to i brojke više nego jasno.

Graf 2

Točnije, nakon predstavljanja iPhonea, 1,8 posto Android korisnika nadograđuje svoj operativni sustav, njih 0,6 posto prelazi na iOS, s iOS njih dvostruko manje (0,3 posto) prelazi na Android, ali zato 4,5 posto iOS korisnika odmah nadogradi iOS. Samim time je jasno da Apple svakim predstavljanjem iPhonea postiže efekt, priča se o uređajima danima, prednarudžbe im ruše stranicu i priča se kotrlja sama od sebe.

(IctBusiness.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.