Što najviše ‘pali’ žene

Žene vole dodire, a čak i bezazleni fizički kontakt može za rezultat imati nagli porast tjelesne temperature, pogotovo ako ih dodiruje muškarac.

Kako jedno istraživanje pokazuje, kad im se dodiruju obrazi i dekolte – ženama tjelesna temperatura raste brže nego kada im se diraju dlanovi i ruke.

Muškarci i žene koji su sudjelovali u istraživanju imali su zadatak da grupu ispitanica slučajno dotiču po dlanovima, rukama, grudima ili licu. Ispostavilo se da bi im dodir žene podigao temperaturu za 0,1 stupanj Celzijus, a kada bi damu dotakao muški ispitivač, termalnom kamerom bio bi zabilježen prosječan porast temperature kože za 0,3 stupnja.

[youtube id=”rBjw9qqyk8I” width=”600″ height=”350″]

– Otkrili smo da dodir podiže temperaturu lica čak i kad je sporedan dio laboratorijskog postupka – ispričala je Amanda Han, voditeljica studije sa Sveučilišta St. Andrews.

Znanstvenici tvrde da ni na koji način tijekom istraživanja nisu manipulirali osjećajima ispitanica, nego da je promjena temperature bila čisto nesvjesna reakcija.

Prethodna istraživanja pokazala su da tijelo na seksualno uzbuđenje reagira porastom temperature, a strah i stres također podižu temperaturu lica. Kod odraslih, stres prouzrokočen mentalnim zadacima može podići tjelesnu temperaturu u predjelu oko očiju i čela.

(www.jabuka.tv

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.