Što jedan prosječan migrant nosi u ruksaku kada pokušava ilegalno prijeći granicu?

Unsko-sanska županija poznata je kao prihvatni centar migranata koji iz Bosne i Hercegovine traže put ka zemljama Europske unije. Među njima je i Afganistanac Umer Attal koji već tri godine putuje, a ciljna destinacija mu je Francuska.

Priče o migrantima, njihovim teškim sudbinama i putovanjima koja ponekad sliče na horor filmove svakodnevne su teme medija u cijelom svijetu, piše Klix.ba.

No, ovaj put, iz drugačijeg kuta, kroz objektiv fotoaparata, priču je napravio Armin Durgut zabilježivši ono što prosječan migrant nosi sa sobom kada ide u tzv. game, što je izraz za pokušaj ilegalnog prelaska granice.

Afganistanac Umer Attal kaže da osmi put pokušava preći hrvatsku granicu, da putuje tri godine i da mu je cilj doći u Francusku. On je fotografu u Velikoj Kladuši otvorio ruksak i pokazao ono što nosi kada krene u pokušaj prelaska granice i dodao da oni s više novca obično još dodaju vreću za spavanje i rezervnu odjeću.

Ovako otprilike izgleda sadržaj ruksaka jednog prosječnog migranta

U Attalovom ruksaku nalaze se voda, energetska pića, sendviči, kava, čokoladice, keks, kruh, bademi, pistaciji te čiste i suhe čarape.

(www.jabuka.tv/Foto: Armin Durgut,PIXSELL)


4 komentara

  • Ja bila nedavno na Plitvicama i posto su uz granicu sa Bihacem srela sam dosta migranata. Obuceni u zadnju modu, mobiteli nisu onakvi kod nas jos ni izisli a Western Union u Bihacu je toliko profitirao. Njima svaki dan uplste stizu. Tako da ne vjerujem bas da su svi u bijegu od rata vec u potrazi za novim ratom i islamizacijom

  • Taman hocu pitati, okle im lova da stalno kupuju i hrane se? Ne rade nigdje, nemaju primanja, nemaju nista ali imaju lovu. Moda i mobiteli na stranu, to je cak manje bitno! Odakle im lova da se hrane toliko vrijeme??? Tko ih financira??? Zasto su tu? Ako imaju lovu, zasto ne lete avionom za Njemacku ili svedsku???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.