Što će klubovi Premijer lige BiH morati ispuniti kako bi se nastavilo prvenstvo?

Videokonferencija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i klubova Premijer lige održat će se u utorak, a početak je zakazan za 15:00 sati.

Na dnevnom redu je plan aktivnosti saveza u vezi s mogućim nastavkom natjecanja Premijer lige BiH i Kupa BiH. Klubovi će biti upoznati s posljednjim sastankom koji je organizirala UEFA.

UEFA je dala određene naputke o ponašanju prije, tijekom i poslije utakmice i to će svakako biti predočeno klubovima.

Sve će naravno ovisiti o odlukama kriznih stožera oba entiteta, koji moraju donijeti odluke kojim se dozvoljava kolektivno treniranje.

Ukoliko dođe do jedinstvene odluke na razini cijele države može se očekivati početak treninga i nastavak sezone krajem svibnja, a na utakmicama jasno neće biti gledatelja, piše Oslobođenje.

Svakako da će jedna od tema biti i ispunjavanje svih higijenskih zahtjeva, koje će iziskivati organizacija utakmice.

To se prije svega odnosi na dezinfekcijske tunele, testiranje nogometaša i aktera utakmice, ali i sve ostale pojedinosti koje se podrazumijevaju kao preventivne mjere u sprječavanju širenja koronavirusa tijekom utakmice.

Premijer liga BiH: Treninzi bi mogli početi početkom svibnja

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Uefa zabranila svim navijačima dolazak na stadion osim škriparima, je njih i onako dođe svih 12 i rasporede se tako da ima više od 5m razmaka… Poštuju koronavirus zakone već godinama

    • Eto koliko se razumijes u navijacki kodeks jos brojis koga je vise i ciji je tata jaci…brojeci ukupan broj gledatelja na Pecari zadnjih god Sirokom prismrdit nemozete,na broj stanovnika. Sad u rupu svoju dolje i tisina jazava c

  • Anonimno u 10i10 pod hitno pod bijeli brijeg dole ti je još šire moreš se razmakut 20 metara na onom prekrasnom stadionu međede jedan

  • Bilo bih dobro da se igraci vrate trenizima ali cjenim da je to jos rano sto se tice treninga na nogometnim terenima. Vecina klubova nema uvjete da to ispostuje posto nemaju dovoljno nogometnih terena, infrastruktura je veliki oroblem. Klub sa Pecare ima i moze uskladiti , ali da svako treci dan rade svi igraci uposlenici testove neznam dali ce to moci klubovi dobiti od medicinske struke. Osobno nevjerujem da je moguce prije sredine lipnja da se krene sa igranjem utakmica sto bih bilo odlicno. Treba iznaci sretstva iz proracuna i pomoci soortu a osobno je pitanje sta ce biti sa omladinskim nigometom koji je veoma vazan ne samo za zdravkje mladih ljudi vec da ti mladi momci i djevojke nedozive negativno iskustvo jer su sanjali i ulagali u svoju buducnost. Nadamo se da ce sve ovo ici nabolje i potrebno je strpljenje a sve bih lige pocele sto je dobro da se sve zavrsi na zelenim terenu. Takoder ce biti potrebno igrati kako bih se mogao povuci novac iz Uefe za Savez i klubove. Politika u oba entiteta necini nista za dobrobit sporta niti su planirali potporu od kredita kojeg ce placati svi gradani bih. Sretno svim sportskim klubovima a povotovo sportistima da izdrze u ovoj krizi uz mjere koje treba postovati. N K Siroki Brijeg sretno , igracima , uposlenicima , upravi a posebno Skriparim !

  • Za anonimno 10:10, ma na tvojoj seki se Škripari mogu rasporedit kako hoće a koliko su je razvlačili ,smrade sa istoka ne bleji

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.