Što boja lica otkriva o vašem zdravlju

Izgled vaše kože lako može otkriti određene zdravstvene probleme.

Bljedunjavost, osip, akne ili perut ponekad ukazuju na to da imate probleme u radu unutrašnjih organa.

Blijedi ste u licu

Blijeda koža upućuje na anemiju i nedostatak željeza, ali može ukazivati i na narušeno zdravlje pluća i bronhija. Ako sumnjate na anemiju, napravite analizu krvi, a prehranu obogatite zelenim povrćem, ribom i vitaminom C.

Blijeda koža s plavičastim nijansama oko nosa i usta jasno upućuje na probleme u radu srca, pa je poželjno da napravite potrebne kardiološke preglede.

Problem suhe kože

Ako je koža isušena i peruta se, moguće je da ne unosite dovoljno tekućine. No, ako uz ove simptome primijećujete i male upale na licu, moguće je da postoje problemi u radu bubrega i organa za izlučivanje. Potrebno je napraviti analizu mokraće, biokemijski nalaz krvi i ultrazvuk zdjelice. Blago perutanje kože na nosu može upućivati na nedostatak cinka u organizmu.

Pojava osipa i prištića

Pojava krupnog osipa na licu, kao i sitnih prištića na obrazima, ukazuju na tegobe sa želucem ili crijevima, te da biste trebali pripaziti na kvalitetu prehrane. Ako se na vratu ili licu povremeno pojavljuju crvene mrlje, najčešće je riječ o alergiji na hranu ili neki lijek. Opće crvenilo lica, osobito nakon fizičkog napora, jedan je od simptoma hipertenzije.

Vaša koža je žuta

Ako je koža dobila žućkastu nijansu, trebalo bi hitno pregledati jetru i žučnu vrećicu, jer je možda došlo do zastoja u lučenju žuči i do upalnih procesa. Suha, blijedožućkasta koža ukazuje na određene poremećaje probave, na kronični gastritis ili čir na želucu, što se može ispititati gastroskopskim pregledom.

(Novi magazin)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.