Što ako u rezervoar automobila natočite pogrešno gorivo? – Jabuka.tv

Što ako u rezervoar automobila natočite pogrešno gorivo?

Zaborav, životne brige, uzeli ste vozilo iz rent a cara ili posudili službeno vozilo koje ima dizelski motor, a vi benzinca…

Mnogo je razloga zbog kojim možete natankati krivo gorivo u rezervoar automobila, a problemi mogu biti ozbiljni. Jedan od najčešćih poziva za pomoć na cesti je upravo to – krivo utočeno gorivo.

Imate li sreće i shvatite li na benzinskoj pumpi da u dizelaša točite benzin, odmah stanite i ne uključujte automobil. Zovite servisere  koji pružaju pomoć na cesti i oni će ispumpati gorivo iz rezervoara prije nego što krene prema ključnim dijelovima sustava.

U suprotnom, uključite li automobil i krenete li voziti –mora se uprotrijebiti riječ katastrofa. Ulazak benzinskog goriva u osjetljivi sustav dizelskog motora mogao bi za sobom povući skupe posljedice, zamjenu visokotlačne pumpe, injektora, cijevi za goriva i tanka. Benzin nema sposobnost dizela da djeluje poput lubrikanta u sustavu ubrizgavanja i upravo zbog toga će stradati injektori, pumpa…

U suprotnom, utočite li dizelsko gorivo u benzinca šteta je manja, ali ako niste pokrenuli automobil najbolje je opet ispumpati gorivo iz rezervoara. Nastavite li s krivim gorivom može doći do oštećenja injektora. Ako možete, nazovite servisera, koji će vam pomoći i objasniti što učiniti, piše HAK.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.