STK Široki uspješno organizirao i proveo 2. Božićni turnir

Stolnotenisački klub Široki u subotu 21. prosinca organizirao je tradicionalni, 2. po redu Božićni turnir za mlađe kadete i kadete u svojim prostorijama u Duhanskoj stanici.

Nastupilo je 20 igračica i igrača, sve članova kluba, koje vodi trener Damir Galić, ranije uspješan stolnotenisač, koji je bio i pojedinačni prvak BiH u mlađim kategorijama.

U kategoriji mlađih kadeta – osnovaca, pobjednica je Marija Lončar.Tomislav Jurilj osvojio je drugo, a Sara Lončar treće mjesto. U kategoriji starijih (srednjoškolci) pobijedio je Tomislav Pavković ispred Danijela Mandića i Jure Lončara.

Kao gosti turnir su pratili stolnotenisači iz Čitluka i Mostara, koji su veliki sportski prijatelji Širokobriježana i potpora njihovu klubu u nastojanju da se registrira u Stolnotenisački savez BiH.

I Mostarci i Čitlučani imaju u planu i nastup na sljedećem 3. Božićnom turniru u Širokome Brijegu:

– Mi smo mali klub, još u razvoju. Za sada nastupamo samo na turnirima, ne i u nekom ligaškom natjecanju. Razlog je poznat, financijski problemi. Naš je proračun mali, tek oko 2000 KM. Ako uspijemo promijeniti stanje u blagajni, uključit ćemo se u ligaško natjecanje. Inače, imamo dosta nadarenih mladih igračica i igrača, kao Marija Lončar i Ana Jurilj u ženskoj, te Antun Ljubić u muškoj konkurenciji. Za sada Ljubić zbog boljih uvjeta trenira i igra u Mostaru. Problem je i nedostatak dvorane, uvjeti u prostorima Duhanske stanice su jako slabi, rekao nam je Dario Brekalo, predsjednik STK Široki.


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.