Stižu subvencije za kupovinu električnih automobila u Federaciji

Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, u utorak je donijela Odluku o izboru korisnika proračunskih sredstava u svrhu poticaja pri kupovini električnih automobila.

Sredstva su utvrđena u Proračunu Federacije BiH Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Tekući transferi i drugi tekući rashodi – tekući transferi pojedincima – poticaj pri kupovini električnih automobila“, izvijestili su iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Odlukom se korisnicima odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 498.000 maraka u vidu subvencije za kupovinu 89 novih automobila, isključivo na električni pogon, kao i hibridnih automobila koja posjeduju električni motor i motor s unutrašnjim sagorijevanjem.

Poticajna sredstva bit će isplaćena iz sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije utvrđenih u Proračunu Federacije BiH za 2023. godinu, Tekući transferi pojedincima – Poticaji pri kupovini električnih automobila.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će s korisnicima financijskog poticaja sklopiti ugovore o dodjeli poticaja, s definiranim pravima i obvezama ugovornih strana, a korisnicima koji zaključe ugovor s Federalnim ministarstvom sredstva će biti uplaćena na njihove račune, navode iz Vlade.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo financija, svatko u okviru svoje nadležnosti.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH.

(www.jabuka.tv / Foto: Bing)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.