Stižu reklame na Netflix

Iako iz Netflixa kažu kako se za aktualne pretplatnike ništa neće promijeniti, no uvest će novi pretplatnički plan koji će biti jeftiniji, ali će uključivati i prikazivanje reklama.

O uvođenju reklama na Netflix govori se već neko vrijeme, a taj je novitet sada najavio i jedan od izvršnih direktora Ted Sarandos. Tijekom festivala u Cannesu novinarima je rekao kako je njegova kompanija zapostavila dobar dio korisnika, a to su korisnici kojima je mjesečna pretplata za ovaj videoservis preskupa, dok nemaju ništa protiv oglasa.

Sanders kaže kako se ovdje ne radi o uvođenju oglasa na Netflix kakav se danas koristi jer se pretplatnicima koji će plaćati punu cijenu nikakve reklame neće prikazivati, no zato uvode novu kategoriju pretplate koja će biti niža, a uključivat će i prikazivanje reklama, prenosi Zimo.hr.

Ekipa iz Netflixa godinama se protivila takvom jeftinijem pretplatničkom planu koji bi uključivao i prikazivanje oglasa pa su tako, nakon što je Disney+ ranije ove godine najavio jeftiniju pretplatu uz prikaz oglasa, iz Netflixa su poručili kako nikada ne bi tako nešto napravili jer ”nema smisla”.

No, tada je i glavni direktor za financije kompanije Spencer Neumann oprezno rekao ”nikad ne reci nikad”, a kako se situacija za kompaniju rapidno počela pogoršavati, jako su brzo promijenili mišljenje.

Nakon velikog rasta broja pretplatnika tijekom pandemije, uslijedio je pad – što zbog činjenice da ljudi više ne provode toliko vremena unutar svoja četiri zida, što zbog sve jače konkurencije.

Netflix je tako u prvom kvartalu ove godine zabilježio pad mjesečnih pretplatnika, a u dva navrata otpustili su zaposlenike te se nadaju kako će s ovim potezom uvođenja jeftinije pretplate uz prikaz oglasa povećati broj pretplatnika i prihode.

Uvođenje nove pretplatničke opcije možemo očekivati već do kraja godine, a Netflix trenutačno pregovara s kompanijama vezano uz partnerstvo za oglašavanje, a glasine kažu kako su najbliže potpisivanju ugovora s Googleom i NBC Universalom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.