Stižu novi radari na hercegovačke ulice

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) postavlja nove kamere i radare, no lokacije na kojima će biti postavljeni još su uvijek nepoznate jer ni ministarstvo od nižih policijskih razina u županiji još uvijek nije dobilo odgovor na to pitanje.

Naime, županijski MUP raspisao je tendere za nabavku uređaja za nadzor i kontrolu vozila u prometu te uspostavu video-analitičkog sustava. Od istog ministarstva zatražili smo informaciju na kojim će novim lokacijama biti postavljene.

Šef odsjeka za odnose s javnošću MUP-a, Ljudevit Marić, potvrdio je za Bljesak.info da o lokacijama novih kamera i radara odlučuju policijske uprave od kojih je i samo ministarstvo, na naš upit, tražilo da dostave popis lokacija.

Popis lokacija MUP HNŽ-a od tri policijske uprave na području županije potražuje već više od četiri mjeseca.

Osim što čini se, vodstvo ministarstva ne zna gdje će biti postavljena nova oprema koja bi punila njihov proračun, nisu imali mnogo uspjeha i s tenderom. Nakon što je u kolovozu raspisan tender za nabavu uređaja za nadzor i kontrolu vozila, isti je pao, nakon čega je ponovno raspisan te je na koncu odluka o odgovarajućem ponuđaču donijeta 20. prosinca.

Tender je poništen zbog ”dokazivih razloga koji su izvan kontrole ugovornog tijela i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabave”. ”Odabrani ponuditelj je propustio da u zakonskom roku, a nakon prijema Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, dostavi ugovornom tijelu tražene dokaze (original ili ovjerenu kopiju) za ispunjenje uvjeta iz člana 49. Zakona o javnim nabavama”, stoji u obrazloženju poništenog tendera. Pod tim članom, navedeno je u zakonu, da u postupku javne nabavke robe ugovorni organ može zahtijevati jedan ili više dokaza o tehničkoj i profesionalnoj sposobnosti ponuđača.

Ipak, kao najpovoljniji ponuđač izabrana je širokobriješka Agencija Kamir d.o.o. za skoro 100 tisuća maraka. Javna nabavka informacijskog sustava i opreme za uspostavu video-analitičkog sustava MUP-a, koja je raspisana u kolovozu, lakše je prošla. Nju je za 150 tisuća maraka dobila tvrtka Katarina d.o.o. iz Mostara, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Jedno je sigurno, nove kamere i radari stižu na hercegovačkih ulica, a samo oni koji se pridržavaju prometnih propisa neće strahovati od tih kontrola. Iako, kako se čini, policija nije sigurna gdje će sa radarima i kamerama oni koji se pridržavaju prometnih propisa ne trebaju se bojati njihovog postavljanja.

Odluka o izboru ponuđača za nove radare

(www.jabuka.tv)

28 komentara

 • Ajmo hercegovacki glupani, krkani, ajmoo, navalite, eno nova dva clanka o Milanovicu, uuuu udbas, komunist, aaaa jadni ti smo, ooo pobit ce nas, poklat ce nas. A pustite lijepo da ”ispod radara” prodje ova vijest i jos jedna DOBROCINITELJEVA novost za vase dzepove! Vam mater jebem zatucanu kamenjarsku, uhljebi obicni

  • Neeeeee, neće plaćat narod. Pljačkat će huligane i neodgojene idiote koji na cesti prave gluposti. Udvostručite broj kamera i utrostručite visinu kazne.

   • Daj ti iznad ne seri.
    Prije pola sata idem kroz Sovice prema Grudama vozim novo i prilicno dobro auto..i onaj znak pored puta luđački blinka na 51..USPORI .
    Jarane ,pričaj sta hoćeš ali to nije normalno..Kad bi se sve ispoštovalo od ZG do Širokog bi trebalo minimalno 15 sata..Jeli to normalno?
    Za postivanje sam Zakona ali iz Mostara prema Sirokom pogledaj znakove..redom 40..haha..to je bilo prije 50 godina za ficu malo a sada da ne govorim..Stavite 60..70..a onda ko prekrši to kažnjavaj ne žali..

 • NIGDI U SVITU NEMA ULICE A DA NEMA PJESACKI PRILAZ! SAMO TRN! TU CESTU PRICI JE KOCKA! I AUTOM IZAC NA GLAVNI PUT, NPR OD GROBLJA PREMA SIROKOM!! SAMO GAS! GAAAS!!!

 • OVI U 20.14: BOLJE DA U NE PISE NISTA! JERBO SE VIDI DA VOZI U SOVICE! PAJDO PROVOZAJ SE OD RUPA DO KOZINA——- PA CES VIDIT STA JE NOVO U SLO!! BLINKA! A VOZIS KROZ SELO! KOLIKO JE OGRANICENJE ? 50! A NE 51! A JA PISEM SAMO NA TRNU: STA ZNACI ONO?? KOJA NEKULTURA AUTO—SKOLA! KOJA NEKULTURA TAKOZVANI SOFERA! STA BI DA SI U SJ KOREJI ?? BILI PO GASU!!! I ONO KOD „ GALERIJE“ : BUUM! PJESACKI PRILAZ ODMA NA COSKU!! ONO NEMA NIGDI VEC U SIROKOM!!! JA SAM ZA KAMERE!! ZA PARKING NA OGRANICENO! A NE ONAKO: OS KUPIT CVICE SVE JE ZAUZETO!!! DASTA! TRKA KO CE PRIJE ZAUZET I CILI DAN JE TU! STETA STO MEPAS NE DRZI CVICE , GORI JE POGODNO!MISLIM SVJEZE!

 • Na zovnici se postavlja radar koji ce kontrolirat citavu zovnicu..Od zovnice prema Sirokom postavljaju se 2 manja koja hvataju do 5 kilometara

 • Toooooo,samo ih kačite,treba pare namaknuti za politiku,fali vam još Caušescu i prava diktatura.Tito je bio govnar u puno stvari,ali ovi danas su bagra “par excellence”

 • A je li moguće da ih je postalo sram kupovati nove automobile, “mijenjati” gume i druge ispravne dijelove pa su odlučili novac preusmjeriti za kamere…

 • Tako su partizani pljačkali, palili, ubijali iz zasjede, drače, iza zida, kao što ovi pljačkaju narod iz busije sramite se, zamislite vozim potpuno ispravno auto 61km/h i dođe mi kazna, kažu uslikao me radar, e pa sada mi nije jasno s kojim pravom oni slikavaju mene i moju imovinu.

 • Na Kocerinu ga stavili dolje na izlazu a kod skole opleti koliko mozes pa zsr nije logicno da bude kod skole ako je sigurnost u pitsnju ili je mozda deracina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.