Stiže novi Facebook Messenger – bit će brži i imati noćni način rada

Na prvom danu F8 konferencije iz Facebooka su najavili velike novosti – izgleda kako će popularni Messenger uskoro izgledati potpuno drugačije

Facebook Messenger je druga najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka u svijetu, odmah iza WhatsAppa, također Facebookove aplikacije.

No, dok je WhatsApp ostao relativno čistog i minimalanog dizajna, Messengerove značajke su ga toliko zatrpale da je postao pomalo zamoran i neprimamljiv.

Čini se kako je Facebook to shvatio i sada pokušava ukloniti nered s novim dizajnom, kojeg je predstavio jučer na svojoj konferenciji F8 u Kaliforniji. Na temelju prvih prikaza, nova je aplikacija srezana sa mnoštva gumbića i kartica na samo tri odjeljka, a na vrhu popisa stoje gumbi za fotoaparat i pozive.

Jedna od najvećih promjena je smanjenje opcija sa šest na četiri, ali zapravo se ne uklanjaju nikakve značajke, što znači da su neke vjerojatno kombinirane s drugima. Također uvode noćni način rada i nove chat mjehuriće, što čini Messenger malo više poput Skypea.

Iz tvrtke su poručili da će i nova aplikacija biti brža. Facebook još nije točno odredio kada će stići, ali Zuckerberg je rekao ‘vrlo, vrlo brzo’, prenosi The Next Web.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.