Stiže nam promjena vremena

Krajem tjedna stiže nam značajna promjena vremena.

Kako navodi Hercegovina Meteo, jugo je počelo jačati, što je najava nadolazeće promjene vremena jesenskog tipa.

Ono će nastaviti jačati i u sljedećim satima, a vrhunac se očekuje sutra navečer i u noći na subotu, kada će često biti vrlo jako do olujno u većem dijelu Hercegovine pred dolazak jačeg oborinskog vala sa zapada, napisali su na društvenim mrežama.

Izvor: Hercegovina Meteo

Petak će tako obilježiti vrlo vjetrovito i promjenjivo oblačno vrijeme, uz gdjegdje vrlo malo kiše i to uglavnom na zapadu, te sjeverozapadu Hercegovine uslijed orografskog efekta.

U noći na subotu preko našeg dijela područja će se premjestiti intenzivniji oborinski val s kojim su mogući i izraženiji grmljavinski pljuskovi.

Izvor: Hercegovina Meteo

U drugom dijelu subote vremenske prilike prolazno će se smiriti u većem dijelu Hercegovine, osim istočne Hercegovine, odakle će se u noći na nedjelju, te tijekom nedjelje na veliki dio Hercegovine ponovno proširiti obilnija kiša, uz ponovno jačanje južnog vjetra na umjereno jako do jako.

Do početka sljedećeg tjedna ukupna količina oborine će se većinom kretati od 70 do 130 mm, na istoku Hercegovine lokalno i do oko 150 mm. Temperature zraka uslijed fenskog efekta za doba godine vrlo visoke (kako dnevne, tako i noćne, te jutarnje vrijednosti), te će se kretati između 4°C i 14°C, zaključili su iz Hercegovina Meteo.

Izdano narančasto upozorenje za cijelu BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.