Stipe Božić održao predavanje na radionici “Kako do vrha” na Blidinju

Za sve ljubitelje biciklizma i prirodnih ljepota ovog vikenda  je u Parku prirode Blidinje održana radionica pod nazivom “Kako do vrha”.

Cilj radionice bio je aktivirati lokalno stanovništvo, sportska i turističke udruge i klubove, ali i donositelje odluka za sudjelovanje  u aktivnom turizmu na području Županije Zapadnohercegovačke kroz predavanja o biciklizmu, planinarenju i ljubavi prema prirodi.

U okviru radionice veliki broj posjetitelja, najvećim dijelom biciklista, planinara i ljubitelja prirode imao je priliku čuti i predavanje poznatog hrvatskog alpinista Stipe Božića, koji se popeo se na najviše vrhove svijeta uključujući Mount Everest.  

Ovo je prva u nizu radionica planiranih u okviru projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore –  Cycling Rural” koji se  provodi  u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ova radionica je  dodatno ojačala njihove kapacitete za promociju turizma, ali su dobili i podršku za planirane aktivnosti u razvoju aktivnog turizma. Posebno dionici radionice koji dolaze iz  biciklističkih udruga, gorskih službi za spašavanje, turističke udruge i raznih udruga koje se bave aktivnim turizmom. Lokalno stanovništvo koje živi na ovim područjima dobilo je novi  pozitivan stav prema inicijativi razvoj ove vrste turizma.

Projekt će  također uvesti i standard kvalitete “Bike Friendly Concept”, te će na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

Radionica je održana u sklopu projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore –  Cycling Rural”

 

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 EUR, od čega Europska unija financira 400.000,00 EUR. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi, priopćeno je.

Brojne pohvale za ovogodišnji Blidinje Bike Festival, pogledajte kako je bilo

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.