Štimac ‘oprao’ igrače: Zajedno ne uzmete lopti kao Luka sam

Izbornik je otvorio dušu i u Ženevi otkrio dio razgovora s igračima. Nakon utakmice sa Škotskom posebno je, čini se, bio nezadovoljan veznjacima, piše Večernji list.

Igor Štimac u Ženevi je otvorio dušu i otkrio dio razgovora s reprezentativcima. Točnije, više je to bio monolog koji su igrači morali odslušati prije treninga pred utakmicu s Portugalom. Posebno su ‘po nosu’ dobili veznjaci iz utakmice sa Škotskom.

– Sammire, koliko si lopti oduzeo? Jednu, odgovara mi on. A ti, Perišiću? Jednu. Kovačiću? Dvije, kaže Kova. Rakitiću, a ti? Jednu. Zajedno ste oduzeli četiri ili pet lopti, a prosjek oduzetih lopti Luke Modrića po utakmici je sedam. Pa on oduzme više lopti od vas četvorice zajedno. A niste ni prema naprijed ništa napravili – prepričavao je Štimac razgovor s igračima, piše Večernji list.

Podsjetimo, Modrić protiv Škotske nije igrao zbog žutih kartona i malo je reći da je jako nedostajao. U veznom redu igrali su Sammir, Kovačić, Rakitić i Perišić, a izbornik u postavu nije postavio klasičnog defanzivnog veznog poput Ognjena Vukojevića već četiri kreativca koji su trebali sakriti loptu Škotima.

No niti ta četiri, nazovimo ih kreativna vezna, nisu uspjela složiti poštenu akciju za napadače pa Hrvatska praktički u 90 minuta maksimirske utakmice nije imala niti jednu opasniju priliku. I s pravom se Štimac ljutio na vezne igrače iz utakmice sa Škotskom. Ako već ne zbog oduzetih lopti, onda svakako zbog kreativnosti i opasnosti po gol Škota. Upravo zbog toga su i igrala sva četvorica od prve minute.

Da bi u budućnosti moglo biti promjena u momčadi najavio je i sam Štimac, a utakmica s Portugalom je to i pokazala. U vezni red je vraćen Vukojević, Rakitić je gurnut na svoju prirodnu poziciju, Milić je odigrao cijelu utakmicu u vezi i obrani, veliku minutažu dobio je Iličević, zaigrali su Ademi i Halilović…

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.