Štimac dovodi Hrvatsku reprezentaciju u Široki Brijeg

Prva skupina hrvatskih reprezentativaca za pripreme za kvalifikacijsku utakmicu za Škotskom krenula je iz Splita u 14 i 30 i stigla u Međugorje negdje oko 17 sati.

U sportskom kompleksu Circle Internationa reprezentativce je dočekao izbornik Igor Štimac, na čije inzistiranje će se Hrvatska i spremati u Međugorju.

“Presretni smo što smo ovdje, raduje me ovoliko zanimanje medija, a vidim i koliko nas ljubavi čeka ovdje. Uvjeren sam da će dolazak u Međugorje biti pun pogodak”, kazao je Štimac čija se ideja da se Hrvatska sprema u Međugorju nije svidjela nekim čelnim ljudima HNS-a, ali i dijelu hrvatskih medija, koji su mislili da bi se Štimčeva reprezentacija za važnu utakmicu sa Škotskom trebala spremati na tlu Hrvatske.

“Naš program priprema za Škotsku bit će vrlo “ležeran” ovih šest dana u Međugorju. Imamo sve uvjete koje naša reprezentacija treba imati tijekom priprema i to ćemo iskoristiti. Kada kažem da ćemo imati šest ležernih dana onda nisam mislio na nekakvu “zajebanciju” nego da ćemo imati u vidu to što je kraj sezone, a svi su imali naporne sezone. Stoga nam je želja regenerirati ih, pa će koncept rada biti opuštanje zajedno s trenažnim radom i procesom pripreme za Škotsku”, dodao je Štimac.

U Međugorju neće biti dosta standardnih reprezentativaca (Srna, Modrić, Mandžukić…). Olić, Vukojević i Eduardo dolaze u srijedu, a ostali koji su na popisu trebali su doći u ponedjeljak, u večernjim satima.

Svi oni na kraju su klupskih sezona i utakmica sa Škotskom praktično im je zadnja pred godišnje odmore.

“Veliki nam je problem termin. On je uistinu nezgodan. Neki igrači su klupsku sezonu završili 15., neki 26. svibnja a zadnja grupa završit će 2. lipnja. Sigurno da je teško svim izbornicima, ne samo meni, pripremati ekipe za utakmice koje nekima život znače. Ali, ne možemo birati. Netko odgovoran je tako podložio i to moramo prihvatiti”.

Izbornik hrvatske reprezentacije prokomentirao i odluku Uefe da ne dopusti odigravanje utakmice sa Zrinjskim, a nju je inicirao upravo Štimac.

“Nisam još vidio dopis Uefe. Za mene je to neugodno iznenađenje, ali na meni nije da komentiram. Moje želje su jedno, a nogometna hijerarhija je drugo i to treba poštovati. Mislio sam da nogomet spaja ljude i širi ljubav, ali izgleda da nije tako. Ne znam zašto i tko je kriv. Nadam se da će se u što skorije gostovanje dogoditi. Ako je zamjerka to što smo kasno uputili poziv i taj nered koji se dogodio u nedjelju, ako zbog toga postoji bojazan, onda to moramo prihvatiti”.

Kako neće biti utakmice sa Zrinjskim Štimčeva momčad do Škotske će isključivo trenirati.

“Imao sam najbolje namjere da igramo tu utakmicu, ali to moram prihvatiti. Meni remeti neke stvari jer sam mislio isprobati neke stvari koje me “žuljaju”. Ipak, to ću nastojati nadonkaditi jednim dobrim treningom u kojem ću suprostaviti sve svoje igrače sa zadacima i konceptima koje sam zamislio. Neke stvari moram mijenjati, ali imam dovoljno vremena”.

Trening u Širokom Brijegu

Izbornik hrvatske najavio je da bi svoju momčad iz Međugorja za vikend mogao dovesti i u Široki Brijeg. “U planu mi je organizirati otvoreni trening u Širokom Brijegu, najvjerojatnije u subotu, na koji mogu doći svi navijači da se donekle odužimo ljudima ovdje, jer nismo često tu, a ovdje je veliki broj onih koji nas najčešće bodre na našim utakmicama”. (Bljesak.info)

(www.jabuka.tv)18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.