Stiglo pismo: Shell odustao od BiH! – Jabuka.tv

Stiglo pismo: Shell odustao od BiH!

shell

Multinacionalna tvrtka Shell odustala je od projekta istraživanja potencijalnih nalazišta nafte i plina na području Bosne i Hercegovine i o tome je službeno izvijestila bh. vlast, objavilo je Oslobođenje.

Sarajevske novine objavile su presliku pisma upućenog na adresu vlade Federacije BiH, u kojemu je navedeno kako Shell odustaje od memoranduma o suradnji, potpisanog u studenom 2011. godine.

Iz pisma proistječe kako su u Shellu od istraživanja odustali zbog aktualnih kretanja na tržištu nafte, čija cijena neprekidno pada.

“Nakon internog pregleda portfelja u svjetlu trenutnog kruženja na tržištu nafte i plina, Shell neće iskoristiti ovu priliku u sadašnjoj fazi i stoga neće tražiti (novo) produženje memoranduma”, stoji u pismu.

Naime, memorandumom, koji je bio produžen 2013. godine, bilo je predviđeno da Shell Exploration Company provede geološka istraživanja potencijalnih nalazišta nafte i plina na teritoriju Federacije BiH, prenosi Bljesak.info.

Trebalo je biti istraženo područje Dinarida, i to od Bihaća do Neuma, uz najavu iz Shella kako će za to biti osiguran iznos do najmanje 700 milijuna dolara.

Nakon prvih koraka iz vlade FBiH optimistično su najavljivali brzu provedbu istraživanja te čak početak eksploatacije nafte u ovoj godini u slučaju pronalaska odgovarajućih zaliha.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.