Stigli Noćni vukovi u BiH

Pripadnici bajkerske skupine Noćni vukovi iz Rusije ušli su u Bosnu i Hercegovinu na GP Pavlovića Most u Bijeljini, javlja reporter N1 – Vlado Marić.

“Noćni vukovi” su bili zadržani 40-ak minuta na srbijanskom graničnom prijelazu, a poslije provjere ubrzo su ušli u BiH.

Oni će posjetiti Bijeljinu, Brčko, Banjaluku, Doboj – nakon čega će se vratiti u Beograd.

Oni će na turneji preći put od 2.000 kilometara, kako bi obišli vjerske i kulturne institucije u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji, odnosno institucije koje po njihovom mišljenju povezuju Rusiju, Srbiju i RS.

Inače, Denis Hadžović, direktor Centra za sigurnosne studije za N1 je komentirao dolazak bajkerske skupine Noćni vukovi u BiH, a rekao je da dolazi grupa koju javnost u BiH negativno percepira zbog sudjelovanja u ruskom konfliktu sa Ukrajinom.

“Postoje informacije da Kremlj direktno financira ovaj projekat, dolaze u nestabilnu zemlju, koja je opterećena radom-neradom Vlade, protestima boraca i tako dalje. Dolazi grupa koja je negativno percipirana u javnosti, zbog sudjelovanja u ruskom separatističkom činu u Ukrajini. Sve to utječe”, naveo je Hadžović.

Dodao je da se sve mogućnosti koriste da se u BiH napravi kaos.

”Posjeta je više izazvala pozornost i nervozu u RS nego u cijeloj BiH. Naše agencije i Mektić su preduzeli pametan potez i da su upoznali javnost sa svim”, naveo je Hadžović,koji smatra da će se na taj način preduhitriti eventualni incidenti koje može nositi jedna ovakva posjeta.

“Oni su već bili ovdje, nije ovo prvi put. Treba sagledati činjenice, nije bilo incidenata, posjećivali su vjerske objekte, pokušali su da se unaprijedi odnos između Rusije i ovog dijela Balkana. Djeluju legitimno”, naveo je Hadžović.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

  • Kuku nama evo noćnih vukova…Pa veći su vukovi naši političari u BiH-ni od ovih…Ovo su ,,pudlice,,što su naši političari za njih…Neznam od kuda tolika medijska pozornost o ovako nebitnoj stvari…Nije ušlo dvadeset najnovijih ratnih avijona,nego 20 nekih bajkera na motorima i to je to…Valjda postoje službe koje nadziru sve to…Ali treba napraviti cirkus i pompu od nečega…

    10

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.