Stigle kazne zbog sprovoda Milana Bandića – Jabuka.tv

Stigle kazne zbog sprovoda Milana Bandića

Zbog kršenja epidemioloških mjera na ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prekršajno su kažnjeni Zagrebački holding i v.d. voditelja podružnice zagrebačkih Gradskih groblja Roko Gruja kao organizatori sprovoda, doznaje se u Ravnateljstvu civilne zaštite.

Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite podnijela je prekršajne prijave prema kojoj Zagrebački holding kao pravna osoba mora platiti 20.000 kuna kazne, dok je prekršajnu kaznu u iznosu od 10.000 kuna dobio v.d. voditelja Gradskih groblja Roko Gruja kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, preciziralo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Uz to, Ravnateljstvo civilne zaštite podnijet će nadležnom Općinskom sudu optužni prijedlog protiv Grada Zagreba kao pravne osobe te protiv v. d. gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević kao odgovorne osobe zbog organiziranja Bandićevog sprovoda prošle srijede na Mirogoju.

Provedenom inspekcijom je utvrđeno da je na sprovodu bilo više od 1.000 osoba, a kako je Grad Zagreb znao da će sprovodu nazočiti veći broj osoba, zbog čega su organizirali 300 covid-redara, organizatori su bili svjesni prekršaja, doznaje Hina u Ravnateljstvu civilne zaštite.

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj na pogrebima i posljednjim ispraćajima može biti najviše 25 osoba istovremeno.

Unatoč mjerama, na posljednjem Bandićevom ispraćaju okupilo se više od tisuću osoba, od predstavnika hrvatskog državnog vrha, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, do saborskih zastupnika, Bandićevih suradnika, zaposlenika gradskih tvrtki, prijatelja i građana.

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Anić/Pixsell)


5 komentara

    • Pun-a si zlobe i ljubomore . Ali nije ni čudo prije ste bili partizani sa Blagom na čelu sad HDZekani za interes i guzicu!!

  • i tako opet organizator kriv, a građani će platiti ;D

    vrijedi li to i kod nas? ako me uhvate u Bingu u shopingu bez maske neka kazne Bingo. on je organizirao prodaju artikala koje sam ja došao kupiti. xD

  • hoće li onda biti kazne i za sprovod Cice Kranjčara ili ipak samo za Bandića?
    mislim koje gluposti….pustite ljude da bar isprate druge na posljednji počinak kako i treba. valjda onaj tko je išao tamo svjestan je svega.

  • Sto je onda sa pokojnim Miroslavom Tudmanom Cicom Kranjcar. Aha oni su Purgeri a Pokojni Bandic Hercegivac. Jadan Zagreb bez Banduca. Uskoro cete vidjeti ko je bio Bandic za Zagreb. Neznate Obitelj voditi a nemoli Grad od milion stanivnika.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.