Stigla odluka iz Njemačke: U hrvatskim katoličkim misijama bez političkih skupova

Biskupija Mainz je u dogovoru s hrvatskim katoličkim misijama donijela odluku o tomu da se u prostorima hrvatskih zajednica više ne održavaju politički skupovi, piše dnevnik Frankfurter Rundschau od utorka.

“Složili smo se oko toga da su prostori zajednica koje se koriste hrvatskim jezikom duhovni centri i da ne bi trebali biti korišteni za političke svrhe. Posebice ako se pritom radi o zastupanju ekstremnih političkih svjetonazora”, stoji u odgovoru Biskupije Mainz na upit dnevnika Frankfurter Rundschau.

U tekstu se navodi da je pomoćni biskup i generalni vikar Biskupije Mainz Udo Markus Bentz o tomu razgovarao s Ivanom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i pritom izrazio želju da se ova poruka “jasno prenese svim dušobrižnicima hrvatskih zajednica u Njemačkoj”.

Frankfurter Rundschau podsjeća da su u prošlosti u više navrata bili organizirani politički intonirani skupovi na kojima su između ostalog bili prikazivani filmovi koji relativiziraju holokaust a na manifestacije su pozivani i aktivisti iz Hrvatske poput Velimira Bujanca.

U Biskupiji Mainz i Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Njemačkoj u utorak nije bilo nikog tko bi mogao potvrditi ili demantirati napise Frankfurter Rundschaua.

(Hina)

2 komentara

  • Konacno jedna normalna drzava da zabrani derneke ovim popovima i fratrima. U nas bi ovo nezamislivo bilo, ipak u nas takvi nazalost kroje drustvenu stvarnost i ne mozes ih razlikovati od politicara koliko su im unutar dupeta vec usli. Zalost. Bravo Njemacka, normalne i progresivne drzave su davno razgranicile sta je na drzavi, a sta na Crkvi, i to STROGO drze odvojeno. Jedini moguci ispravni put.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.