Stigao je novi Chrome, a s njime i nekoliko ključnih novih značajki

Najnovija verzija Googleovog preglednika Chrome konačno je došla na Mac, Windowse, Linux, Android i iOS, donijevši novi meni za modificiranje stranice nastale u novoj kartici, ‘prislijeni’ tamni mod, podršku za Password Checkup i hrpu drugih značajki.

Nova verzija omoguća puno više trikova koje možete izvesti otvaranjem nove kartice – sada su tu hrpe slika i tema koje možete birati, a moguće je i mijenjati izgled kratica, prijedloge za kratice, birante kratice ili ako tako želite – bez kratica.

Tamni mod rada – htjela to stranica ili ne

Trajni tamni mod rada (Forced Dark Mode) omogućit će zatamnjenu paletu boja na svakoj stranici – podržala li ona tamniju paletu ili ne – značajka se navodno ne sukobljava sa kodom same stranice, nego umjesto toga koristi inverziju boja kako bi stranice promijenila u njihove ‘tamne’ verzije.

Googleova ekstenzija za provjeru lozinki s kojom se družimo još od veljače uskoro će biti potpuno integrirana u Chrome 78 te će nam predložiti promjenu lozinke u slučaju da ona nije dovoljno učinkovita.

Što se ostalih noviteta tiče, tu su specijalne lebdeće kartice koje korisniku omogućavaju lakšu navigaciju kroz tone otvorenih Tabova, a pridružena im je Click-to-Call funkcija kojom je mogće nglasiti telefonske brojeve na stolnom računalu i poslati ih na Android smartfon, prenosi Engadget.

Za kraj, tu je nekoliko sigurnosnih značajki predvođenih DNS-over-HTTPS (DoH) protokolom koji navodno spriječava špijuniranje korisnika koji mijenja stari XSS Auditor – sigurnosnu značajku prisutnu još od Chromea 4.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.