Stigao je Firefox Reality: Pogledajte kako izgleda virtualno pretraživanje interneta

Firefox Reality demo izgleda skoro kao tradicionalni preglednik, osim što ga možete koristiti uz pomoć virtualnih naočala.

Za sada je dostupan samo na HTC Vive Focusu.

Mozilla je najavila novu verziju svog Firefox preglednika za samostalne virtualne naočale i naočale za proširenu stvarnost. Zove se Firefox Reality, a Mozilla ga opisuje kao kros-platformu, open source i preglednik koji štiti privatnost čija će sučelja biti specijalizirana za slušalice. Rana demo verzija za sada je dostupna samo na HTC Vive Focusu, a Mozilla još nije odredila koje će ih naočale podržavati, piše Tportal.hr.

Firefox Reality demo izgleda skoro kao tradicionalni preglednik, osim što je moderniji i pluta u virtualnom prostoru.

Promotivni video pokazuje kretanje kroz stranice i glatko pomicanje s jednostavnim VR kontrolerom iz perspektive korisnika, ali čini se da imaju malo poteškoća s gumbima s pokazivačem. Mozillina se vizija još uvijek čini dosta ambiciozna.

Firefox Reality bi trebao odražavati razinu izvrsnosti koje je Firefox napravio sa svojim brzim Quantum preglednikom. Najviše nade polažu u podršku za samostalne slušalice, koje su još uvijek prilično rijetke. No nema pravog razloga zašto ne bi mogli podržavati i druge VR uređaje.

VR preglednici se smatraju portalima za 2D web stranice, ali to nije sve što nude. Također mogu ponuditi i potpuno VR iskustvo ili gledanje 360° videozapisa koji se nalaze na internetu, putem standarda poput WebVR, za koji je Firefox dodao punu podršku prošle godine. Izdanje Firefox stvarnosti pokazuje koliko Mozilla vjeruje u VR i njenu budućnost.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.