Stigao film o jednoj od najstravičnijih zrakoplovnih nesreća u povijesti

Na Netflixu je izašao film Society of the Snow, koji govori o jednoj od najpoznatijih zrakoplovnih nesreća i stravičnim događajima koji su uslijedili nakon što se zrakoplov srušio u Andama 1972. godine.

Zrakoplov 571 letio je iz Urugvaja u Čile te prevozio urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu kada se srušio duboko u snježnim planinama Anda. Zrakoplov je pao nakon što su ga piloti prerano počeli spuštati jer su bili sigurni da su došli na odredište iako je ono bilo udaljeno između 60 i 70 kilometara. Preživjelo je samo 29 putnika od njih 45, a ono što je uslijedilo je priča u koju je teško povjerovati.

Nakon dugotrajne neuspješne potrage za zrakoplovom putnici su proglašeni mrtvima. Poslije skoro dva i pol mjeseca spašeno je 16 putnika. No što se događalo u ta 72 dana dok su bili sami u Andama?

Preživjeli putnici u to su vrijeme morali imati rigorozne mjere kako bi ostali živi. Temperature su u šumama Anda išle i do 40 stupnjeva ispod ništice, a spomenute mjere koje su preživjeli morali poduzeti uključivale su i kanibalizam. Stoga film nije za one slabog želuca, prenosi Index.hr.

Society of the Snow bavi se ovim događajem iz perspektive ragbi igrača Nume Turcattija, a utemeljen je na istoimenoj knjizi iz 2008. godine koju je napisao Pablo Vierci, kolega sa sveučilišta preživjelih ragbijaša.

Redatelj filma je J.A. Bayona, koji je režirao još jedan film katastrofe The Impossible, s Naomi Watts, Ewanom McGregorom i mladim Tomom Hollandom u glavnim ulogama. U Society of the Snow glume urugvajski i argentinski glumci Enzo Vogrincic, Matías Recalt, Agustín Pardella i Felipe González, a film je oduševio kritičare na Venecijanskom filmskom festivalu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.