Sterling: Dajte šansu tamnoputim trenerima

Diljem svijeta poznati daju svoju podršku i solidarnost prosvjedima u SAD koji se održavaju za rasnu jednakost nakon što je policajac ubio Georgea Floyda, a šutio nije ni Raheem Sterling.

25-godišnji igrač Manchester Cityja je ukazao i na problem malog broja tamnoputih trenera i osoblja koje dobiva šansu na najvišoj razini u Premier ligi.

Ovo je vrijeme za razgovor o tim temama, o nepravdi, pogotovo u našem polju. U Premier ligi je oko 500 igrača i trećina je tamnoputa, ali nemamo svoje predstavnike u hijerarhiji, u trenerskom osoblju. Nema mnogo lica s kojima se možemo poistovjetiti i s kojima možemo razgovarati, kazao je Sterling.

Možemo razgovarati o tim stvarima, ali u isto vrijeme ovo može biti prilika za iskru koja će promijeniti stvari jer imamo priliku za razgovarati o tome kako promijeniti stvari i dati tamnoputim ljudima šansu da budu u poziciju u kojoj bi trebali biti. Savršen primjer su Gerrard i Lampard nasuprot Sola Campbella i Ashleyja Colea. To su sve sjajni igrači sa sjajnim karijerama, svi su dobili svoje licence za treniranje na najvišoj razini, ali dvojica tamnoputih nisu dobili pravu priliku, nadodao je Sterling, piše Sportnet.

Sterlinga takva situacija smeta i zato želi više diverziteta na pozicijama moći. Zato podupire pokret klečanja koji je u NFL-u pokrenuo Colin Kaepernick.

Osjećam da toga nedostaje, pravih prilika. Nije to samo do klečanja, ljudima treba dati pravu priliku koju zaslužuju. Uspjeh u promjeni bi bio kad bih ja imao nekoga s crnačkom pozadinom u Savezu kome bi se mogao obratiti oko problema u klubu. Tada bih znao da se događa nekakva promjena, kazao je Sterling.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.