Stari zvonik donio “Nevolju” u Široki Brijeg

Širokobriješka grupa Stari zvonik u srijedu je svečano proslavila 10. rođendan, a na proslavi je premijerno prikazan spot pjesme “Nevolja” koji su snimili za ovu prigodu.

Pjesma i spot pod nazivom “Nevolja” svojevrstan su božićni poklon članova ovog benda Širokom Brijegu i cijeloj Hercegovini. Snimanje je počelo u travnju i trajalo je do lipnja, a ključni prizori spota snimani su na trima prepoznatljivim širokobriješkim lokacijama: u Duhanskoj stanici, na Kuli te na akvaduktu u Borku.

“Nevolja”

Na ideju o snimanju pjesme i spota došli smo prije nešto više od godinu i pol dana, odnosno tada smo intenzivnije počeli raditi na pripremama za snimanje spota. Željeli smo imati dovoljno vremena kako bismo napravili kvalitetan spot, a ideja vodilja bila je pokazati da Široki Brijeg ima prekrasnih lokacija i mjesta s kojima se može ponositi, izjavila je za portal Jabuka.tv pjevačica ovog benda Antonija Čerkez.

Predanost postizanju kvalitete u snimanju spota dokazuje i mukotrpan rad na pripremi lokacija za snimanje. Većina ovih mjesta bila je zapuštena i nedovoljno ugledna za prikaz Širokog Brijega u najboljem svjetlu, zbog čega su članovi benda po više dana čistili lokacije, a za Duhansku stanicu lokalni grafiter napravio je i niz murala koji su upotpunili kadrove snimane na ovoj lokaciji.

Nema što nismo radili, samo da ispadne kako treba, govore članovi Staroga zvonika, koji su izuzetno zadovoljni spotom i cjelokupnim radom.

Članovi Staroga zvonika doživjeli su niz dogodovština tijekom snimanja “Nevolje”

Članovima benda Stari zvonik iskustvo snimanja i rada na ovom spotu zauvijek će ostati u sjećanju, a tijekom snimanja imali su mnoštvo dogodovština.

Meni je osobno bilo prekomično. Uostalom, uvijek je veselo s ekipom u bendu jer smo svi prije svega jedna obitelj. Posebno će mi ostati u sjećanju šminkanje muških članova. Ispočetka je bilo otpora, ali brzo su se navikli i odgovarao im je puder, navela je u smijehu Antonija Čerkez za portal Jabuka.tv, koja o svom petogodišnjem iskustvu u bendu govori samo biranim riječima.

Utjecali su na mene kao osobu i na neki su me način odgojili, dodala je pjevačica benda Stari zvonik.

Širokom iz Širokoga

Poznati hrvatski tekstopisac Ivica Brnas Fudo napisao je tekst pjesme, a njegov brat Dragan Brnas Fudo zaslužan je za aranžman. Na obradi vizualnog materijala radili su širokobriješki Foto PixelStudio i Light Studio, dok glazbu potpisuje Mostarac Ivo Jurić. Pjesma je snimana u zagrebačkom studiju Croatia Recordsa.

Leda d.d. jedan je od sponzora za snimanje spota

Kako članovi Staroga zvonika ističu za portal Jabuka.tv, sama pjesma mogla bi se nazvati ljubavnom pop rock baladom. Tekst govori općenito o vezama i ljubavi, dok je spot vezan isključivo uz Široki Brijeg, kao grad u kojem je rođena i živi većina od šest članova Staroga zvonika.

U spotu se mogu vidjeti probrani kadrovi triju popularnih lokacija u Širokom Brijegu, uz prizore s više drugih mjesta. Veze sa Širokim Brijegom osnažili su i angažirani glumci, Ivo Skoko i Marijana Mikulić, kao i članovi benda te njihova djeca.

Stari zvonik posebno je zahvalan na susretljivosti i pomoći sponzora u snimanju pjesme i spota: “Vinarija Ivan Dolac“, “Leda d.d. te “Cubuss – Silver&Watch Centru“.

Bend je zahvalan i sponzorima Cubuss – Silver&Watch Centru te vinariji Ivan Dolac

Inače, u bendu Stari zvonik od samog početka je klavijaturist Dragan Lovrić, a uz njega sviraju još bubnjar Damir Damac Ćorić, gitarist Marin Lončar, basist Mario Naletilić, pjevačica Antonija Čerkez te pjevač Vinko Miloš.

Spot “Nevolje” pogledajte u gore priloženom videu, a fotografije sa snimanja u dolje priloženoj galeriji.

(www.jabuka.tv)


25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.