Stari most osvijetljen u znak sjećanja na završetak Prvoga svjetskog rata

Centar za mir i multitetničku suradnju iz Mostara osvjetlio je večeras simbol Mostara, Stari most, kao znak sjećanja na završetak Prvog svjetskog rata, piše Klix.ba.

Smatramo da je od izuzetne važnosti bilo da i Mostar bude dio ove svjetski važne godišnjice, tim prije jer je Stari most u Mostaru svjetski spomenik mira. Podsjećamo, da je Stari most kao spomenik mira građen zajedničkom akcijom gradske uprave, na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Safetom Oručevićem, UNESCO-a i Svjetske banke. Bio je to prvi i jedini projekat u povijesti na kojem su UNESCO i Svjetska banka radili zajedno, priopćili su iz Centra za mir.

Oni smatraju da su gradske vlasti napravile propust da se skrene pažnja na Grad Mostar u svijetu, te da je zbog toga Centar za mir odlučio osvijetliti Stari most i porukama mira pridružiti Mostar pozornici svjetskih gradova.

Stari most se u ovakvim prilikama ne smije ‘držati u mraku’, nego se mora pridružiti pozornici svjetskih gradova i dodatno ga učvrstiti na svjetskoj sceni turističkih atrakcija, navode iz Centra za mir.

Prethodnih dana je širom svjeta na prigodan način obilježeno stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.