Starca zovnuli na roštilj pa mu opljačkali kuću

Policija je utvrdila da su tri osobe iz obitelji Božić, u mjestu Drenova, ukrale 10.150 maraka.

“Nezavisne” neslužbeno saznaju da su u pitanju Ljuban Grumić (43), Živana Božić (53) i njen sin Dragan Božić (19).

Vlastimir Božić, vlasnik kuće iz koje je novac ukraden, tvrdi da su ga opljačkali susjedi, koje su prethodno njegovog oca pozvale na roštilj i – napile.

Živana i Dragan imaju kuću kod moje, udaljenu oko 50 metara. Oni su vidjeli da sam ja kolegu, koji je kod mene tog dana radio, odvezao u Prnjavor. Mog oca (80) su zovnuli na roštilj i tu su ga napili. Kod kuće je bila samo moja majka (79), koja jedva hoda, i to sa štapom jer ima problema s koljenom“, priča Vlastimir Božić.

Po njegovim riječima, novac je bio u koferu, koji je iz kuće pokupljen čim je on otišao u Prnjavor.

Kada sam se vratio, čim sam sjeo, jedan susjed me zvao i rekao mi da neko krade lubenice. Ja kažem: ‘Ma, kakve lubenice’? Stara mi je utom ispričala da je čula kada je pas zalajao i da je izašla i vidjela da neko nosi kofer i bježi, na šta je ona povikala: ‘Šta to nosiš, ostavi to’, ali to nije urodilo plodom“, priča nam on.

Opljačkana obitelj Božić, inače, bavi se poljoprivredom – uzgaja lubenice i jagode, a mještani ih opisuju kao vrijedne i poštene ljude.

Iz Policijske uprave Banjaluka juče je priopćeno da su pripadnici Policijske stanice Prnjavor utvrdili da su mještani LJ.G, Ž.B. i D.B. iskoristili nepažnju oštećenog, te iz kuće uzeli kutiju sa 10.150 maraka.

Time je, kako su dodali iz policije, rasvijetljena teška krađa koja je prijavljena 6. svibnja, kada je nestao novac iz kuće.

Lica su ispitana na okolnosti izvršenja teške krađe. Dio novca je pronađen i vraćen oštećenom, a nakon zaključivanja i dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka”, navela je Marija Markanović.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj: