Stanivuković traži uvođenje obveznog PCR testa za sve, osim za državljane Srbije

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković u subotu je javnosti predstavio nove mjere zbog pogoršane epidemiološke situacije u tom gradu, ali i inicijativu za uvođenje obaveznog PCR testa za ulazak u BiH svima osim državljanima Srbije.

Inicijativa je da Gradski stožer uputi prijedlog Republičkom da se za ulazak u RS i BiH uvede obvezan PCR test, osim za Republiku Srbiju. Pojačan je pritisak na GP Gradiška, a građani iz drugih gradova gdje su restriktivnije mjere, kada govorimo o ugostiteljskim objektima, dolaze u Banju Luku što dodatno utječe da se situacija s pandemijom pogoršava, kazao je Stanivuković.

Prema pisanju lokalnih medija Stanivuković je na subotnjoj sjednici Gradskog stožera za izvanredne situacije sudjelovao putem video-linka s Kopaonika u Srbiji.

On smatra da ako građani iz BiH moraju imati negativan PCR test kada ulaze u Hrvatsku onda bi i svi strani državljani trebali imati isti princip za ulazak u BiH.

No, Stanivuković je iz inicijative izuzeo državljane Srbije bez obzira što istočni susjedi danima bilježe više od četiri tisuće novozaraženih na dnevnoj razini, dok Beograd uvodi lockdown tijekom vikenda.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.