Stanarine u nekim velikim njemačkim gradovima počele padati, München najskuplji – Jabuka.tv

Stanarine u nekim velikim njemačkim gradovima počele padati, München najskuplji

Stanarine za iznajmljene stanove u većim njemačkim gradovima su u posljednjem kvartalu prošle godine prestale rasti, a u nekim slučajevima su počele i padati, pokazuju rezultati istraživanja agencije F+B koja prati cijene na tržištu nekretnina, objavljenog danas.

U usporedbi s istim razdobljem 2018. stanarine za novoiznajmljene stanove su u laganom padu od 0,3 posto. To se posebice odnosi na područja na jugu Njemačke s najnapetijim stanjem na tržištu nekretnina poput Munchena, rekao je direktor agencije F+B Bernd Leutner koji govori o “smirivanju tržišta”.

Stanarine kod novog iznajmljivanja su najviše padale u Garmisch-Partenkirchenu (4,4 posto) i Stuttgartu (3 posto).

U Berlinu, gdje su stanarine i cijene nekretnina u posljednjih desetak godina zabilježile najveći rast, stanarine su pojeftinile za 1,2 posto.

No istodobno su za 0,4 posto porasle stanarine kod postojećih ugovora o stanarinama.

Munchen je sa 16,40 eura po kvadratu stana (bez režija) još uvijek najskuplji grad u Njemačkoj.

(Hina)


2 komentara

  • Stanarine pocele padat.? Tko vam je ovo dostavio pa javno lazete narod.? Svakin danom sve skuplje i skuplje zbog toga se berlin odlucio na mietendeckel da ne mogu ici stanarine do besvjesti. Ovo vam je cista laz odkako su izbjeglice dosle svakako je stanova sve manje i manje a kvalitetnih stanova skoro da i nema. Ovo izbrisite jer je dezinformacija.

  • Na zalost, info vam nije pravovaljana, a I stanova nema… Velika je potraznja za stanovima… Svi hoce u velike gradove, mali gradici su postali gradici umirovljenika… Nema ni kakvih poneda za made ljude, manji gradici lagano izumiru… A gradovi postaju milijunski…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.