Stalno zaboravljate lozinke? Microsoft ima dobre vijesti za vas

Microsoft korisnicima od sad dozvoljava brisanje lozinki u korist nove značajke – prijave bez šifri.

Svi potrošači i korisnici njihovih usluga moći će se na svoj račun prijaviti pomoću aplikacije Microsoft Authenticator, Windows Helloa ili verifikacije pomoću SMS-a ili emaila.

Najnovija značajka dolazi svega nekoliko mjeseci nakon što je Microsoft počeo nuditi prijavu bez lozinke u ožujku kako bi olakšao prijavu svima koji rade od kuće ili s udaljene lokacije. Microsoft je na ovom načinu prijave radio godinama, a dolazak globalne pandemije samo je cijelu stvar ubrzao.

Današnja nadogradnja uvodi velik korak u Microsoftovoj borbi protiv lozinki nakon što je kompanija 2018. uvela sigurnosne ključeve i 2019. Windowse 10 učinila sustvom bez lozinki.

Proces micanja lozinke relativno je jednostavan – prvo morate instalirati Microsoft Authenticator na smartfon i povezati ga sa računom Microsoft. Nakon što ste to obavili, možete otići na account.microsoft.com i izabrati napredne sigurnosne opcije u sekciji “additional security”. Nakon toga potvrdite povezivanje sa smartfonom i više nećete imati lozinku. Naravno, vašu odluku uvijek možete poništiti pomoću ulaska u Microsoftov račun, prenosi Tportal.

Google, Apple i drugi već rade na sustavu koji više neće koristiti lozinke. Google Chrome tako dozvoljava prijavu bez lozinke, dok Appleov iOS 15 i macOS Monterey dodaju značajku Passkeys in iCloud Keychain, pokušaj mijenjanja lozinki sa sigurnijim sustavom prijave.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.