Štakori ostaju u Mostaru – nedovoljan broj potpisnika peticije! – Jabuka.tv

Štakori ostaju u Mostaru – nedovoljan broj potpisnika peticije!

Peticiju za deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju grada Mostara, koju je Udruga građana Vrisak organizirala u sklopu svoje kampanje ”Vrištimo za Mostar” potpisalo je samo 2.500 ljudi. Vedran Arapović predsjednik Udruge Vrisak kazao je kako je na neki način razočaran skromnim odzivom građana.

”U odnosu na broj stanovnika u gradu ovo je mali broj potpisa. Također, brinu nas izjave koje kruže da za provođenje DDD mjera nema novca, dok je proračun za ovu godinu 194 milijuna maraka. Zar naši nadležni nisu u stanju izdvojiti 200 do 300 tisuća maraka za sustavnu deratizaciju grada. Ovo je grad koji na neki način propada i u kojem je sve stalo i to me boli”, istaknuo je Arapović, piše Dnevni list.

Do Bruxellesa

Arapović je istaknuo i to kako je prijeko potrebno podržati nekoga tko se svim silama zalaže kroz godinu dana da ova priča ne dođe samo do Sarajeva, Tuzle i Zenice nego da ona ode dalje do Europskog parlamenta, do Bruxellesa.

vedran_arapovic

Vedran Arapović

”Prepoznati smo u Bruxellesu i Bundestagu , a ovdje nismo prepoznati od Vlade HNŽ”, istaknuo je Arapović. Glorija Lujanović projekt menadžer kazala je da je od grada Mostara gora je samo Tuzla u kojoj deratizacija nije urađena devet godina.

”U Sarajevu, Zeničko-dobojskoj i Bosansko-podrinjskoj županiji se radi redovno, dok u ostalim županijama mjere se provode barem jednom godišnje.”, kazala je Lujanović

Navikli

Prema njezinim riječima u gradu još nisu zabilježena velika oboljenja jer su Mostarci navikli na život sa štakorima, piše Dnevni list.

Mostaru je potrebna velika ekološka akcija čišćenja grada, a sudeći po informacijama s kojima raspolaže Udruga Vrisak, u gradu se DDD mjere neće provesti ni do kraja godine jer za to nema ni novca, a ni volje nadležnih.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.