Staklena banka – simbol nesposobnosti lokalnih vlasti – Jabuka.tv

Staklena banka – simbol nesposobnosti lokalnih vlasti

Naša stranka (NS) Mostar je zatražila od županijskih i gradskih vlasti poduzimanje konkretne mjere prema rješavanju problema zapuštenosti Staklene banke, posebno u smislu osiguranja osnovnih mjera zaštite okoliša, te stanara obližnjih naselja.

“Ruševine u centru Mostara ne samo da narušavaju izgled grada nego su potencijalni izvor infekcija i zaraze, imajući u vidu da su leglo miševa i raznih insekata. U trenutno najgoroj situaciji se nalazi bivša Staklena banka, koja je smještena pored centralnog mostarskog trga, jer su prizemni dijelovi ovog objekta zatrpani smećem, u njima se zadržava oborinska ili otpadna voda dubine do jednog metra, što zajedno sa ranije spomenutim insektima i životinjama predstavlja ozbiljnu prijetnju po javno zdravstvo”, istaknuo je Tarik Tanović iz Gradskog odbora NS Mostar.

“Objekat je djelomično zatvoren, ali je i pored toga, mjesto okupljanja mladih ljudi, a znajući u kakvom je stanju zgrada, svaki boravak u njoj je ogroman rizik, kako od zaraze tako i od eventualnih obrušavanja određenih njenh dijelova. Naša stranka Mostar traži od nadležnih gradskih organa da se podzemni dijelovi objekta isuše i očiste, a da se cijela zgrada potom potpuno zatvori i na taj način minimizira rizik po zdravlje i sigurnost prolaznika te svih onih koji žive u okruženju”, kazao je Tanović.

“Ukoliko se ovo pitanje uskoro ne riješi, građani koji žive u neposrednoj blizini objekta će morati sami uzeti stvari u svoje ruke. To nije samo stvar sramote nefunkcionalne gradske vlasti, već i HNŽ” zaključio je Tanović, stoji u prioćenju mostarskog ogranka NS-a.

Inače, Staklena banka je, pored okupljališta beskućnika, postala i prvorazredna turistička atrakcija. Naime, rijeke turista svaki dan se slijevaju u Staklenu banku kako bi ”iz prve ruke” osjetili što to točno rat ostavlja iza sebe.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.