Srpska dobila novu Vladu

Nova Vlada Republike Srpske (RS), čiji je premijer Radovan Višković, izabrana je kasno sinoć u Narodnoj skupštini RS.

Nakon 13 sati zasjedanja, pola sata iza ponoći, za izbor Viškovića glasovala su 54 zastupnika, protiv je bilo devet, a suzdržanih je bilo četvero zastupnika.

Izbor članova nove Vlade podržala su 54 zastupnika, protiv je bilo 13, a dva suzdržana.

U entitetskoj vladi je osam ministara iz SNSD-a, troje iz Socijalističke partije (SP), dvoje iz Demokratskoga narodnoga saveza (DNS), te po jedno iz Demokratskoga saveza -Demos, Ujedinjene Srpske (US) i Narodnoga demokratskoga saveza (NDP).

Kada su u pitanju SNSD-ovi kadrovi, Dragan Lukač ostaje ministar unutarnjih poslova, nova ministrica financija je Zora Vidović, resor pravde i dalje će voditi Anton Kasipović, a ministar zdravlja i socijalne zaštite je Alen Šeranić.

Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Boris Pašalić, a na čelu resora građevine, prostornog uređenja i ekologije ostaje Srebrenka Golić.

Ministar za europske integracije i međunarodnu suradnju je Zlatan Klokić, a novo Ministarstvo za znanstveno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje vodit će Srđan Rajčević.

Troje socijalista u Vladi RS-a predstavljaju Petar Đokić, koji će voditi Ministarstvo energetike i rudarstva, Duško Milunović je novi ministara rada i boračko-invalidske zaštite, a Sonja Davidović je nova ministrica obitelji, omladine i sporta.

DNS-ov NeđoTrninić ostaje u resoru prometa, a Lejla Rešić u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave.

Ministar privrede i poduzetništva je NDP-ov Vjekoslav Petričević, a ministrica trgovine i turizma je Dragica Kovač, iz DS-a, nove stranke Nedeljka Čubrilovića, dok je iz Ujedinjene Srpske ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.